Mihalíková si zahrá semifinále a finále Australian Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tereza Mihalíková
Tereza Mihalíková Foto: SITA/AP

MELBOURNE 28. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Tereza Mihalíková nasadená ako druhá zvíťazila za 61 minút jasne 6:1, 6:3 nad ruskou osmičkou turnaja Anastasiou Potapovovou vo štvrtkovom štvrťfinále dvojhry na melbournských grandslamových Australian Open. Sedemnásťročná topoľčianska rodáčka je obhajkyňou titulu.

Zverenkyňa Jána Studeniča Mihalíková v semifinále nastúpi proti švajčiarskej deviatke podujatia Rebeke Masárovej, ktorá má slovenského otca. V hornej polovici „pavúka“ budú v semifinále bojovať domáca Sara Tomicová a Bieloruska Vera Lapková nasadená ako piata. Mihalíková sa vo štvrtok ešte predstaví v semifinále štvorhry dievčat po boku Rusky Anny Kalinskej. Dvojky žrebu budú čeliť austrálskemu páru Jaimee Fourlisová, Maddison Inglisová.

„Masárovú poznáme – solídna, vyspelá tenistka. Jej otec je Slovák, mama Španielka,“ referoval z dejiska pre web Slovenského tenisového zväzu (STZ) tréner Mihalíkovej Ján Studenič.

Mladej slovenskej tenistke sa vo štvrtok darilo aj vo štvohre, kde spoločne s Ruskou Annou Kalinskou zdolali domáci pár Jaimee Fourlisová, Maddison Inglisová 6:1 a 6:4 a postúpili už do finále.

„Som úplne vyčerpaná. Strávila som tu aj s vynútenými prestávkami pre dážď celý deň, ale som veľmi rada, že som oba zápasy vyhrala. Vo dvojhre výsledok síce vyzerá jednoznačne, ale čelila som ťažkej ruskej súperke, ktorá hrala útočný tenis. V semifinále ma nečaká o nič ľahšia úloha. S Masárovou sa dobre poznám, hovoríme spolu po slovensky. Verím, si. V Melbourne by som rada vyhrala obe trofeje. Trochu som mala obavy vo štvorhre, lebo moja partnerka Kalinská sa trápila s boľavým chrbtom, ale zatiaľ to vychádza,“ povedala Mihalíková, ktorú po vyčerpávajúcom dni čaká rovnaká dvojzápasová porcia aj v piatok.

Dvojhra junioriek – štvrťfinále:

Tereza Mihalíková (SR-2) – Anastasia Potapovová (Rus.-8) 6:1, 6:3 za 61 minút

Vera Lapková (Biel.-5) – Anna Kalinská (Rus.-4) 7:5, 5:7, 6:2

Rebeka Masárová (Švaj.-9) – Dajana Jastremská (Ukr.-16) 4:6, 6:3, 6:4

Sara Tomicová (Aus.) – Baijing Linová (Aus.) 6:1, 5:7, 6:2

Štvorhra junioriek – semifinále:

Anna Kalinská, Tereza Mihalíková (Rus./SR-2) – Jaimee Fourlisová, Maddison Inglisová (Aus.) 6:1, 6:4 za 61 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anna KalinskáDajana JastremskáTereza Mihalíková