Cibulková prešla cez Wozniacku do štvrťfinále v Petrohrade

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: SITA/AP

PETROHRAD 10. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila nad Dánkou Caroline Wozniackou nasadenou ako treťou za 119 minút 6:4, 7:5 vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na novom turnaji WTA Premier St. Petersburg Ladies Trophy v ruskom Petrohrade (dotácia 753 000 USD, tvrdý povrch Rebound Ace v hale).

V druhom sete napokon nepykala za premrhanie náskoku 5:3 vrátane dvoch mečbalov v rade na príjme v deviatej hre. Navyše, od skóre 6:5 a 30:0 pri vlastnom servise ešte pustila rivalku k brejkbalu, nie však ďalej. Zužitkovala dovedna piaty mečbal. V bilancii zo vzájomných súbojov s 25-ročnou niekdajšou líderkou svetového rebríčka a terajšou osemnástkou renkingu Wozniackou znížila Cibulková na 4:9 po sérii troch nezdarov. Rivalku prekonala premiérovo od osemfinále Wimbledonu 2011.

„Bola som agresívna a ani chyby nezrážali moje značné sebavedomie. Bola to jediná cesta, ktorá ma mohla doviesť k víťazstvu,“ povedala Cibulková podľa The Associated Press. „Myslím si, že to bol naozaj skvelý zápas. Proti Caroline je to vždy náročné, ja som však zahrala fakt dobre. Ku koncu som mala problémy s rukou, ale dopadlo to šťastne. Som hrdá na to, že som zostala mentálne silná. Taktika bola rovnaká ako vždy proti Caroline: počínať si agresívne a chodiť si po údery. Ona povracia veľa loptičiek nazad, čaká na chyby súperky. Ak zahráte kratší úder, využije to. Musela som teda byť aktívna bez ohľadu na vývoj skóre. Podľa toho som si aj počínala a viedlo to k triumfu,“ skonštatovala Cibulková ešte na kurte v rozhovore s niekdajšou hráčkou Xeniou Pervakovou.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka Cibulková, aktuálne až 66. v hodnotení najmä vinou vlaňajšieho takmer polročného zdravotného výpadku, bude v piatkovom štvrťfinále pri Neve prvý raz v kariére čeliť 18-ročnej domácej Darii Kasatkinovej (63.). Sprievodnou pikantériou bude skutočnosť, že mladú členku trnavskej Empire Tennis Academy trénuje Vladimír Pláteník, v minulosti Cibulkovej kouč.

„Nikdy som ju nevidela hrať, bude to ďalšie náročné kolo. Musím si zachovať koncentráciu a byť pripravená. Dúfam, že mi to pôjde aspoň ako dnes,“ uviedla Cibulková.

Bývalá členka Top 10 singlového počítačového poradia Cibulková je medzi najlepšou osmičkou druhýkrát v tejto sezóne. V januári sa v tasmánskom Hobarte na podujatí s nižším štatútom International prebojovala zverenkyňa Mateja Liptáka až do semifinále, v ktorom nestačila na Kanaďanku Eugenie Bouchardovú.

V Petrohrade už má istotu 100 bodov do systému a prémie 19 690 USD brutto. Renkingovo dosiahla svoj najcennejší úspech od septembra 2015, keď v Tokiu najprv prekonala vtedajšiu 10. ženu systému Carlu Suárezovú-Navarrovú zo Španielska a následne aj Srbku Anu Ivanovičovú, v tej chvíli 12. v hierarchii.

Finalistka melbournských grandsamových Australian Open 2014 Cibulková sa tento týždeň bodovo dostala do sfér, v ktorých je jej prienik nad čiaru olympijských hier 2016 v brazílskom Riu de Janeiro v podstate už absolútne definitívny.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (SR) – Caroline Wozniacka (Dán.-3) 6:4, 7:5 za 119 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Caroline WozniackaDominika CibulkováVladimír Pláteník