Del Potro je späť po mesiacoch strávených so Simpsonovcami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Juan Martín Del Potro
Juan Martín Del Potro mal vlani v júni po tretí raz pod skalpelom ľavé zápästie. Foto: SITA/AP

DELRAY BEACH 17. februára (WebNoviny.sk) – Súťažný návrat argentínskeho rekonvalescenta Juana Martína Del Potra na tenisové dvorce po takmer roku bol víťazný. Voľnou kartou vyzbrojený niekdajší 4. muž svetového rebríčka zdolal v utorňajšom 1. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Delray Beach Open v americkom Delray Beach na Floride domáceho Denisa Kudlu za 61 minút hladko 6:1, 6:4.

„Víťazný zápas po jedenástich mesiacoch je pre mňa darček. Vnímam ho ako úspech vo veľmi dôležitom zápase kariéry,“ poznamenal pre server atpworldtour.com 27-ročný hrdina newyorských grandslamových US Open 2009, ktorý mal vlani v júni tretí raz pod skalpelom ľavé zápästie. „Pred zápasom som bol nervózny a plný očakávania, čo za forhendy a servisy predvediem na kurte. Vedel som, aký bude bekhend… Na ňom stále pracujem, aby som bol konkurencieschopný na tejto úrovni. Cítim, že ak zostanem zdravý, jedného dňa snáď môžem byť znova nebezpečný.“

Del Potro bol naposledy v akcii v marci v Miami tiež na Floride. Teraz v Delray Beach ho v osemfinálovom druhom kole čaká Austrálčan John-Patrick Smith, ktorý v úvode vyradil favorizovaného Chorváta Iva Karloviča. „Vôbec ho nepoznám. Veď som dva roky sedel doma a pozeral Simpsonovcov,“ podotkol Argentínčan k svojmu ďalšiemu súperovi.

Dvojhra – 1. kolo:

Juan Martín Del Potro (Arg.) – Denis Kudla (USA) 6:1, 6:4 za 61 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Denis KudlaJuan Martin Del Potro