Vika dala na rady lekárov, Cibulková bez boja do štvrťfinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: SITA/AP

ACAPULCO 25. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková bez boja postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International na tvrdom povrchu v mexickom Acapulcu. Cibulkovej atraktívna súperka, turnajová jednotka, Bieloruska Viktoria Azarenková, na stredajší osemfinálový súboj nenastúpila pre zranenie zápästia. Mal to byť 11. vzájomný zápas dvoch 26-ročných hráčok počas seniorskej kariéry, Slovenka vyhrala ostatné dva zápasy, ale predtým sedemkrát prehrala.

Na antuke v Ríme 2012 Azarenková rovnako na stretnutie nenastúpila. „Bývalá svetová jednotka Vika má problémy s ľavým zápästím. Veľmi chcela hrať, ale nakoniec dala na rady lekárov, ktorí tvrdili, že by sa jej zranenie mohlo zhoršiť a mať väčšie následky,“ informovala facebooková prezentácia turnaja Abierto Mexicano Telcel presentado por HSBC.

Súperkou nenasadenej Cibulkovej vo štvrtkovom štvrťfinále bude turnajová šestka, Švédka Johanna Larssonová, ktorá si poradila s Američankou Shelby Rogersovou v trojsetovom boji 6:1, 6:7 (2), 7:5. V doteraz jedinom spoločnom zápase na US Open 2012 uspela Cibulková v troch setoch (6:7 /7/, 6:2, 6:0). Slovenka je šampiónkou z Acapulca z ročníka 2014, ale momentálne je až na 66. priečke svetového rebríčka aj vinou zdravotnej pauzy z vlaňajška. Larssonovej patrí 59. pozícia.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (SR) – Viktoria Azarenková (Biel.-1) – bez boja postup Cibulkovej, Azarenková nenastúpila pre zranenie zápästia

Sloane Stephensová (USA-2) – Oľga Govorcovová (Biel.) 6:4, 6:1

Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) – Johanna Kontová (V. Brit.-4) 4:6, 6:2, 7:5

Johanna Larssonová (Švéd.-6) – Shelby Rogersová (USA) 6:1, 6:7 (2), 7:5

Christina McHalová (USA) – Danka Koviničová (Č. Hora-7) 3:6, 6:3, 6:2

Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-3) – Julia Glušková (Izr.) 6:2, 6:1

Naomi Osaková (Jap.) – Mariana Duqueová-Marinová (Kol.) 6:3, 7:6 (5)

Yanina Wickmayerová (Belg.-8) – Móniga Puigová (Portor.) 3:6, 6:3, 6:3

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasia PavľučenkovováDominika CibulkováJohanna KontováNaomi OsakováSloane StephensováViktoria AzarenkováYanina Wickmayerová