Cibulková otočila zápas, v Acapulcu si zahrá semifinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková turnaj v Acapulcu pred dvoma rokmi vyhrala a takto sa po finále tešila. Acapulco, 1. marec 2014. Foto: SITA/AP

ACAPULCO 26. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA International na tvrdom povrchu v mexickom Acapulcu.

Cibulková pred dvoma rokmi tento turnaj vyhrala

Cibulková si ako nenasadená hráčka vo štvrtkovom štvrťfinále poradila s turnajovou šestkou, Švédkou Johannou Larssonovou, za 1:57 h 3:6, 6:2, 6:3. Súperke až osemkrát vzala podanie a od stavu 2:2 v druhom sete prehrala iba tri gemy. V rozhodujúcom dejstve sa Cibulková posunula z 1:1 na 3:1 a za stavu 5:3 pri súperkinom servise využila prvý mečbal – Larssonová zahrala úder do siete.

Vzájomnú bilanciu s o rok staršou Švédkou si 26-ročná Slovenky vylepšila na 2:0. Bývalá hráčka Top Ten Cibulková (aktuálne 66. v renkingu) v Acapulcu natiahla šnúru víťazných zápasov na sedem, keďže pred dvoma rokmi v mexickom letovisku získala turnajový titul a vlani tam neštartovala.

V zozname nie je zarátané tohtoročné štvrťfinále, keďže jej súperka Viktoria Azarenková pre zranenie na tento duel nenastúpila. „Cítim sebavedomie, lebo som sa dostala na vyššiu úroveň svojej hry. Verím, že v tom zotrvám čo najdlhšie,“ cituje Cibulkovú twitterové konto podujatia v Acapulcu.

Ďalšou Cibulkovej súperkou bude McHalová

Súperkou 26-ročnej Slovenky v súboji o postup do finále bude rovnako nenasadená 23-ročná Američanka Christina McHalová (64.). Má s ňou povzbudivé skóre 3:0 a zatiaľ naposledy ju zdolala pred dvoma rokmi práve v Acapulcu.

Vtedy to bolo po tuhom boji v zápase o turnajový titul 7:6 (3), 4:6, 6:4. „Teším sa z toho, že som opäť v semifinále tohto turnaja,“ uviedla McHalová po trojsetovom štvrťfinálovom triumfe nad Chorvátkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou.

Zverenkyňa Mateja Liptáka Cibulková si zahrá v semifinále na hlavnom ženskom okruhu druhýkrát v tomto roku. V januári v tasmánskom Hobarte nestačila v tejto fáze na Kanaďanku Eugenie Bouchardovú.

Držiteľka štyroch singlových titulov na hlavnom profesionálnom okruhu Cibulková sa o finále usiluje od apríla 2014, keď v malajzijskom Kuala Lumpure tesne v troch setoch podľahla Chorvátke Donne Vekičovej. Teraz v Acapulcu už má istotu nezdanenej prémie 11 500 USD a 110 bodov do rebríčka.

Dvojhra – štvrťfinále:

Dominika Cibulková (SR) – Johanna Larssonová (Švéd.-6) 3:6, 6:2, 6:3 za 117 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika CibulkováViktoria Azarenková