Nadal má na dosah 100. finále, Bryanovci šokujúco prehrali

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rafael Nadal
Španielsky tenista Rafael Nadal počas osemfinálového zápasu na turnaji v Indian Wells, v ktorom zdolal nemeckého mladíka Alexandra Zvereva 6:7 (8), 6:0, 7:5. Indian Wells, 16. marec 2016. Foto: SITA/AP

INDIAN WELLS 17. marca (WebNoviny.sk) – Španielsky tenista Rafael Nadal si v stredu aj cez mečbal nemeckého mladíka Alexandra Zvereva udržal nádej, že sa do svojho jubilejného 100. finále vo dvojhre na hlavnej profesionálnej úrovni (zatiaľ bilancia 67:32) dostane už tento týždeň na podujatí ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v kalifornskom Indian Wells.

Zverev mal triumf na dosah, ale nepremenil mečbal

Miestny šampión zo sezón 2007, 2009 a 2013 Nadal nasadený ako štvrtý zvíťazil v osemfinálovom 4. kole nad 18-ročným vyzývateľom A. Zverevom tesne 6:7 (8), 6:0, 7:5, získal 15 z posledných 16 fiftínov.

„Skvelé víťazstvo… Mám z neho veľkú radosť. Predovšetkým ma teší preukázaná mentalita na kurte, bojový duch počas celého duelu, sústavná viera, že môžem uspieť bez ohľadu na zložité situácie,“ citoval web Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Nadala, ktorý sa v úvodnej časti vymanil z manka 3:5, ale v tajbrejku nepremenil dva setbaly.

https://www.youtube.com/watch?v=XXhC2O-6_Ws

V rozhodujúcom dejstve predviedol Malorčan obrat z 2:5, na príjme v deviatom geme bol na pokraji vyradenia. Súper vtedy nezvládol forhendový volej. „Pokazil som vari najľahší úder počas celého zápasu,“ povzdychol si Zverev, ktorý stále čaká na svoj premiérový úspech proti niektorému z členov Top 10. Nestal sa najmladším štvrťfinalistom v IW od sezóny 1989 a takýchto prienikov domácich Michaela Changa a Andreho Agassiho.

Dvadsaťdeväťročný niekdajší líder svetového rebríčka Nadal už v utorok na tlačovej besede nešetril chválou na adresu A. Zvereva, prepis interview priniesol portál ASAP Sports: „Je jasne možnou budúcou jednotkou, úžasným hráčom. Má kompletný register úderov a primeraný fyzický fond. Urastený, kvalitné prvé aj druhé podanie, výborné údery od základnej čiary z oboch strán… Disponuje všetkým na to, aby sa stal veľkou hviezdou.“ Ľavoruký terajší piaty muž hodnotenia Nadal bude vo štvrťfinále čeliť Japoncovi Kei Nišikorimu (6.), nad ktorým v štatistike zo vzájomných súbojov vedie povzbudivo 7:1, ale neuspel v najčerstvejšej konfrontácii vlani v auguste práve medzi najlepšími ôsmimi v kanadskom Montreale (2:6, 4:6).

Bryanovci v supertajbrejku viedli 9:2, napokon prehrali 12:14

Americkí niekdajší lídri svetového rebríčka tenistov vo štvorhre Bob a Mike Bryanovci sa v ostatných mesiacoch výkonnostne hľadajú a v stredu sa im vo štvrťfinále debla podarilo prehrať s Francúzom Édouardom Rogerom-Vasselinom a Srbom Nenadom Zimonjičom z náskoku 9:2 v tzv. supertajbrejku. Dvojičky nepremenili ani neskorší ôsmy mečbal (pri vlastnom podaní) a po 75 minútach sa museli zmieriť s výsledkom 6:4, 1:6, 12:14.

„Za toho nepriaznivého stavu sme sa snažili koncentrovať na každučký bod. Samozrejme, neverili sme, že by z toho ešte mohlo byť víťazstvo, ale aj pre takéto veci je šport krásny. Naše pocity sú úžasné,“ povedal Roger-Vasselin podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP). „Náš prvý spoločný turnaj a hneď takýto zázrak…“ hlesol Zimonjič.

Tridsaťsedemroční Bryanovci čakajú na svoj 110. spoločný deblový titul z hlavnej profesionálnej úrovne od vlaňajšieho augusta, keď sa presadili v kanadskom Montreale. Figurujú na piatej (Bob) a šiestej (Mike) pozícii v počítačovom poradí. V Indian Wells triumfovali v rokoch 2013 a 2014.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Bob a Mike BryanovciRafael Nadal