Cibulkovú stopla v druhom kole v Miami Muguruzová-Blancová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cibulková
Foto: SITA/AP

MIAMI 25. marca (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková skončila svoje účinkovanie na prestížnom turnaji WTA Premier Mandatory v Miami na Floride v 2. kole dvojhry. V piatkovom dramatickom súboji nestačila na turnajovú aj svetovú štvorku, Španielku Garbine Muguruzovú-Blancovú, a v troch setoch prehrala 7:6 (3), 3:6, 5:7.

Zápas trval 2:46 h a víťazka premenila druhý mečbal pri svojom podaní. Bol to tretí vzájomný zápas Cibulkovej s Muguruzovou-Blancovou a tretie víťazstvo španielskej hráčky. V rozhodujúcom treťom sete 26-ročná Slovenka viedla nad 22-ročnou Španielkou 3:0, ale náskok jedného brejku jej nestačil. Muguruzová-Blancová si podanie vzala späť a Cibulkovú rozhodujúcim spôsobom brejkla na 6:5. Potom si už podržala svoj servis.

Zverenkyňa fedcupového kapitána SR Mateja Liptáka Cibulková si z dejiska odnáša šek na 19 530 USD brutto a 35 bodov do rebríčka.

Súperkou Muguruzovej-Blancovej v 3. kole jedného z najväčších turnajov na svete v Crandon Parku v lokalite Key Biscayne bude Nicole Gibbsová. Dvadsaťtriročná Američanka hrajúca s voľnou kartou zdolala favorizovanúm Francúzku Kristinu Mladenovicovú (27.) 6:2, 6:4.

Výsledok piatkového zápasu 2. kola dvojhry na podujatí WTA Premier Mandatory Miami Open presented by Itaú (dotácia 6 844 139 USD, tvrdý povrch Laykold):

Dvojhra – 2. kolo:

Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-4) – Dominika Cibulková (SR) 6:7 (3), 6:3, 7:5 za 166 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika CibulkováGarbine Muguruzová-Blancová