Video: Azarenková a Kuznecovová sa pobijú o titul v Miami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viktoria Azarenková
Bieloruská tenistka Viktoria Azarenková počas semifinálového zápasu na turnaji v Miami, v ktorom zdolala Nemku Angelique Kerberovú 6:2, 7:5. Miami, 31. marec 2016. Foto: SITA/AP

MIAMI 1. apríla (WebNoviny.sk) – Ruska Svetlana Kuznecovová a Bieloruska Viktoria Azarenková si zahrajú o titul vo dvojhre na prestížnom podujatí WTA Premier Mandatory v americkom Miami na Floride.

Azarenková môže napodobniť Grafovú a Clijstersovú

Tridsiatnička Kuznecovová nasadená ako pätnásta si v semifinále poradila so Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou (19.) v takmer dvojhodinovom boji 7:5, 6:3 a po desiatich rokoch môže získať druhýkrát celkové prvenstvo na turnaji, ktorý má v tenisovej hierarchii miesto hneď za podujatiami „veľkej štvorky“ s grandslamovým štatútom.

V druhom semifinále si nasadená trinástka Azarenková poradila s dvojkou „pavúka“ Nemkou Angelique Kerberovou za 93 minút 6:2, 7:5. Azarenková môže v Crandon Parku v lokalite Key Biscayne nadviazať na svoje tituly z rokoch 2009 a 2011, keď si vo finále poradila so Serenou Williamsovou, resp. Mariou Šarapovovou.

Staronová členka Top 5 rebríčka WTA sa môže stať len treťou ženou, ktorej sa v prípade úspechu vo finále podarí získať víťazné double z turnajov v Indian Wells a Miami v tom istom roku. Tento honor doteraz patrí iba Nemke Steffi Grafovej (1994, 1996) a Belgičanke Kim Clijstersovej (2005).

Bilancia finálových súperiek je vyrovnaná 4:4

Bilancia finálových súperiek je vyrovnaná 4:4. Zatiaľ naposledy sa stretli vo štvrťfinále Australian Open 2013, keď dominovala Azarenková 7:5, 6:1.

V Miami pôjde už o ich tretí vzájomný súboj. Zatiaľ čo v roku 2008 sa v 3. kole tešila z víťazstva Kuznecovová /1:6, 7:5, 6:0/, o rok neskôr v semifinále uspela Azarenková /6:3, 2:6, 7:5/ na ceste za prvým z jej dvoch miamských celkových triumfov.

„Nejaký čas sme proti sebe nehrali, ale poznáme sa navzájom veľmi dobre. Keď sme sa zatiaľ naposledy stretli proti sebe na dvorci, boli sme obe v iných štádiách svojich kariér, aj preto sa teším na tento zápas. Bude to však náročná výzva,“ uviedla Azarenková na webe WTA.

„Som rada, že som semifinále dotiahla vo dvoch setoch do víťazstva. Budem mať o čosi viac času na odpočinok. Som rada, že sa stále môžem porovnávať s najlepšími na svete,“ uviedla bývalá dvojka svetového rebríčka Kuznecovová.

Dvojhra – semifinále:

Viktoria Azarenková (Biel.-13) – Angelique Kerberová (Nem.-2) 6:2, 7:5

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Angelique KerberováSvetlana KuznecovováViktoria Azarenková