Rybárikovej hrozí operácia, zrejme príde o olympiádu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Magdaléna Rybáriková
Magdaléna Rybáriková Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 5. apríla (WebNoviny.sk) – Slovenská tenisová trojka súčasnosti Magdaléna Rybáriková zo zdravotných dôvodov nebude k dispozícii na bratislavské stretnutie s Kanaďankami 16. – 17. apríla na antuke v NTC v play-off o II. svetovú skupinu Pohára federácie 2017 reprezentačných družstiev žien.

Na istotu olympiády jej chýba iba 100 až 150 ľudí

So zápästím nedominantnej ľavej ruky má problémy, ktoré možno povedú k operácii, a vzhľadom na blížiaci sa termín olympijskej uzávierky (6. júna) pravdepodobne napokon bude pod čiarou v súvislosti s Riom de Janeiro. Do účelového hodnotenia „Race o OH“ síce potrebuje získať už iba približne 100 – 150 bodov, čo je zhruba hodnota jedného semifinále či dvoch štvrťfinále na podujatí najnižšej kategórie WTA International, asi však na to nebude mať možnosť.

„Budem rada, ak odohrám nejaký antukový turnaj. Určite sa nevrátim na dvorce v dohľadnom čase. Ruká ma stále veľmi bolí a nedejú sa žiadne pokroky. Pracujem na kondícii a môžem hrať forhendy či trénovať podania, ale zápasy sa nedajú absolvovať tak, že by som z bekhendu používala len slajz,“ povedala pre agentúru SITA 27-ročná piešťanská rodáčka.

Skúša všetky terapie

Rybáriková konzultovala svoj stav s českými špecialistami Pavlom Kolářom a Radkom Kebrlem a ešte sa nechá prehliadnuť belgickým odborníkom, ktorý v minulosti operoval Kim Clijstersovú.

„Dostala som homeopatickú injekciu, robím rehabilitačné cvičenia, skúšam všetky terapie. Je však možné, že riešením napokon bude len operácia,“ uznala 73. žena renkingu Rybáriková, ktorá v prvej polovici marca upútala prienikom do štvrťfinále prestížneho podujatia WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells aj cez dve členky Top 10 Belindu Bencicovú zo Švajčiarska a Talianku Robertu Vinciovú, potom však najmä vinou zranenia pravého stehna inkasovala dvojitého „kanára“ od Bielorusky Viktorie Azarenkovej.

Následne sa odhlásila z Miami aj tohtotýždňových Katovíc. Do spektra ťažkostí, ktoré zverenkyňu Petra Hubera limitujú, dlhodobo patrí achilovka pravej nohy namáhaná výrastkom na päte. Z tohto dôvodu mala Rybáriková zápasovú pauzu od 21. januára do 2. marca.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Magdaléna Rybáriková