Schmiedlová nestačila v 1. kole v Madride na Muguruzovú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Karolína Schmiedlová
Tretie vystúpenie Karolíny Schmiedlovej v hlavnej súťaži v Melbourne Parku bolo zatiaľ najkratším. Foto: SITA/AP

MADRID 1. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová prehrala za 99 minút 2:6, 5:7 s jednoznačne favorizovanou domácou Garbine Muguruzovou-Blancovou nasadenou ako treťou v nedeľňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Mutua Madrid Open v španielskom Madride (dotácia 4 771 360 eur, antuka). Dvadsaťjedenročná Košičanka inkasovala svoj okrúhly desiaty nezdar v rade v singli na individuálnej úrovni, o jeden tým prekonala 9-zápasovú negatívnu sériu z druhej polovice sezóny 2014. Tento rok má vo dvojhre skóre 3:12. Výsledok nedeľňajšieho druhého setu, v ktorom sa Slovenka dostala za stavu 5:4 k zhode na príjme, nie však ďalej, vzbudzuje nádej v pozitívny obrat pred pokračovaním fázy sezóny na sypkom podklade.

Jaroslavom Levinským namiesto Milana Martinca na skúšku do parížskeho Roland Garros trénersky vedená Karolína Schmiedlová, 34. v renkingu, čaká na zápasový úspech na individuálnej úrovni už od 9. januára, keď v austrálskom Sydney triumfovala nad Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou. Medzitým uspela vo dvoch dvojhrách v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien. V pondelok uhrala iba jeden gem proti Holanďanke Kiki Bertensovej na antuke v marockom Rabate. Najbližšie by mala štartovať takisto na najpomalšom povrchu od 9. mája v talianskom Ríme, ak nedá prednosť príprave.

Dvadsaťdvaročná finalistka vlaňajšieho Wimbledonu Muguruzová-Blancová, 4. v hodnotení, upravila v bilancii zo vzájomných duelov na 4:0 (na sety 8:0). Nadviazala na triumf dvakrát 6:2, ktorý dosiahla 1. októbra 2015 vo štvrťfinále v čínskom Wu-chane. Rodáčka z venezuelského Caracasu bude v 2. kole v areáli Caja Mágica hrať s postupujúcou zo súboja Irina-Camelia Begová (Rum.) – Eugenie Bouchardová (Kan.). Zo Sloveniek sa vo dvojhre v Madride ešte predstaví Dominika Cibulková, neskôr v sobotu vyzve poľskú jednotku podujatia Agnieszku Radwanskú.

Dvojhra – 1. kolo:

Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-3) – Karolína Schmiedlová (SR) 6:2, 7:5 za 99 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika CibulkováEugenie BouchardováGarbine Muguruzová-BlancováIrina-Camelia BegováKarolína Schmiedlová