Cibulková postupuje ďalej, v Madride si zahrá štvrťfinále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková
Dominika Cibulková Foto: SITA/AP

MADRID 4. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila za 130 minút 2:6, 6:3, 7:5 nad tiež nenasadenou Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou v stretnutí stredajšieho osemfinálového 3. kola dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory Mutua Madrid Open v španielskom Madride (dotácia 4 771 360 eur, antuka).

V rozhodujúcom sete napokon nedoplatila na to, že pustila súperku z 5:3 na 5:5. Na tomto podujatí teda Cibulková zvládla aj tretí trojsetový „maratón“ a zároveň druhý obrat z manka 0:1 na sety v rade. V 1. kole vyradila poľskú jednotku „pavúka“ a dvojku renkingu Agnieszku Radwanskú, v 2. kole – zo skóre 0:6, 0:3 – Francúzku Caroline Garciovú.

Čoskoro 27-ročná Bratislavčanka Cibulková (nar. 6. mája 1989) sa v štatistike zo seniorských vzájomných súbojov s 24-ročnou 26. ženou hodnotenia Pavľučenkovovou ujala vedenia 3:2 (celkovo je to aj s juniorským obdobím 3:4). Revanšovala sa jej za prehru 3:6, 3:6, ktorú inkasovala predvlani v auguste na tvrdom povrchu v americkom Cincinnati.

Cibulková bude vo štvrtkovom štvrťfinále v španielskej metropole čeliť takisto 26-ročnej rumunskej držiteľke voľnej karty Sorane Cirsteovej (127.), obe v minulosti trénoval Vladimír Pláteník. Slovenka vedie nad Rumunkou 4:2, z toho za seniorskú éru 3:1. V roku 2013 v semifinále na „harde“ v Stanforde v Spojených štátoch amerických triumfovala 6:4, 6:0 a potom získala trofej. Víťazka súboja Cibulkovej s Cirsteovou bude v semifinále hrať s lepšou zo stretnutia Louisa Chiricová (USA) – Daria Gavrilovová (Aus.).

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková už má v areáli Caja Mágica istotu prémie 114 560 eur brutto a 215 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 38. priečke. V pondelok 9. mája sa stane staronovou národnou jednotkou, na tomto poste vystrieda Karolínu Schmiedlovú. V okamihu premenenia mečbalu sa posunula v nezáväznom online prepočte na 30. stupienok. Niekdajšia členka Top 10 Cibulková zároveň extrémne prospieva svojej ambícii dostať sa medzi 32 nasadených na blížiacom parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros (22. mája – 5. júna).

Dvojhra – 3. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (SR) – Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) 2:6, 6:3, 7:5 za 130 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anastasia PavľučenkovováDaria GavrilovováDominika CibulkováVladimír Pláteník