Wozniacka si na Roland Garros nezahrá, nemá doliečený členok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Caroline Wozniacka
Caroline Wozniacka vyhrala nad Agnieszkou Radwanskou. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 17. mája (WebNoviny.sk) – Dánska tenistka s minulosťou jednotky svetového rebríčka WTA vo dvojhre Caroline Wozniacka sa odhlásila z druhého grandslamového turnaja sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (22. mája – 5. júna).

Nestihla si doliečiť zranenie pravého členka. Informáciu o absencii miestnej štvrťfinalistky zo sezóny 2010 a dvojnásobnej finalistky rovnako hodnotných newyorských US Open (2009, 2014) prinieslo twitterové konto medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska.

Keďže Wozniacka stornovala svoj štart až po začiatku kvalifikačných bojov, v žrebe ju zastúpi tzv. lucky loserka. Absencia Dánky zároveň znamená, že Slovenka Karolína Schmiedlová je prvá pod čiarou v súvislosti s nasadením.

Dvadsaťpäťročná momentálne 34. hráčka renkingu Wozniacka predtým absentovala na prestížnych antukových turnajoch v Madride a Ríme. Už vtedy sa začali potvrdzovať odhady, že možno bude pre indispozíciu, ktorú utrpela 7. apríla na tréningu, chýbať v súťažnom dianí minimálne 6 týždňov. Pre Ekstrabladet to priebežne predznamenal jej manažér Mikkel Nissen.

Wozniacka pôvodne oznámila len neprítomnosť 13. – 16. apríla na turnaji II. skupiny euroafrickej zóny Pohára federácie 2016 reprezentačných družstiev žien v egyptskej Káhire a na následnom individuálnom podujatí v tureckom Istanbule. Severanka s poľskými koreňmi nedávno nadviazala spoluprácu s českým koučom Davidom Kotyzom, do januára trénerom krajanky Petry Kvitovej.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Caroline WozniackaKarolína Schmiedlová