Kučová postúpila do štvrťfinále na challengeri WTA v Bole

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kristína Kučová
Slovesnká tenistka Kristína Kučová v druhom kole kvalifikácie na Australian Open zdolala Češku Terezu Smitkovú 7:5, 6:0. Foto: SITA/AP

BOL 2. júna (WebNoviny.sk) – Slovenska tenistka Kristína Kučová zvíťazila za 145 minút 6:7 (1), 6:2, 6:4 nad rovnako nenasadenou americkou reprezentantkou s gruzínskym pôvodom Annou Tatišviliovou v zápase štvrtkového osemfinálového 2. kola dvojhry na „challengerovom“ turnaji WTA 125K Series Bol Open v chorvátskom Bole.

V piatkovom štvrťfinále si zverenkyňa svojej staršej sestry Zuzany Kučovej zmeria sily so Slovinkou Polonou Hercogovou. S 25-ročnou 94. ženou systému stojí 1:1. Prekonala ju v rámci mládežníckej súťaže na newyorských US Open 2007, na ktorých napokon získala trofej medzi dievčatami, pred troma rokmi na antuke v Maribore utrpela debakel 3:6, 0:6.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka K. Kučová, 124. v renkingu, sa rovesníčke Tatišviliovej revanšovala za dve prehry, ktoré inkasovala už v roku 2005 v juniorskom období kariér oboch. Oba základné údery obojručne hrajúca Kristína Kučová sa v okamihu premenenia mečbalu posunula na 117. post v online poradí. Dosiaľ najvyššie bola na 103. mieste.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):

Kristína Kučová (SR) – Anna Tatišviliová (USA) 6:7 (1), 6:2, 6:4 za 145 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Kristína Kučová