Jana Čepelová sa vo Wimbledone postarala o obrovskú senzáciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa Wimbledonu

LONDÝN 30. júna (WebNoviny.sk) – Slovenská kvalifikantka Jana Čepelová sa vo štvrtok postarala o dosiaľ jednoznačne najväčšiu senzáciu tretieho grandslamového turnaja tenisovej sezóny Wimbledonu v Londýne (27. júna – 10. júla, celková dotácia 28,1 milióna libier, tráva).

V 2. kole dvojhry žien zdolala Španielku Garbine Muguruzovú-Blancovú nasadenú ako druhú za 58 minút až ohurujúco hladko 6:3, 6:2. V 3. kole bude Čepelová hrať s 29-ročnou ľavorukou českou dvadsaťosmičkou podujatia Luciou Šafářovou (29.), ktorú prekonala už v sezóne 2011 skrečom v rámci bratislavského fedcupového derby SR – ČR, v roku 2013 na antuke v Prahe prehrala s totuo finalistkou vlaňajšieho parížskeho Roland Garros 0:6, 5:7.

Čepelová mala pomer „winnerov“ a nevynútených chýb 14:12, Muguruzová-Blancová 9:22. Slovenka premenila všetky štyri brejkbaly, ktoré si utvorila, Španielka zužitkovala len jednu z tiež štyroch takýchto príležitostí.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrtého dňa Wimbledonu

Vlani som presne na tomto dvorci zdolala Simonu Halepovú, mám na to skvelé spomienky. Teraz som veľmi šťastná z ďalšieho úspechu,“ povedala Čepelová v interview ešte na kurte č. 1. „Zahraal som dnes naozaj dobre a myslím si, že som si zaslúžila víťazstvo, hoci som s čímsi takýmto nerátala,“ citoval Slovenku web turnaja.

Dvadsaťtriročná Košičanka Čepelová (124.) sa revanšovala 22-ročnej hrdinke nedávneho rovnako hodnotného RG vo francúzskej metropole Muguruzovej-Blancovej za nezdar 4:6, 5:7, ktorý inkasovala už v sezóne 2011 na najpomalšom podklade v Seville. Už má istotu prémie 80 000 libier brutto a 170 bodov do hodnotenia vrátane kvalifikácie. V okamihu premenenia mečbalu sa Čepelová posunula na 113. pozíciu v neoficiálnom online prepočte, v minulosti bola aj v Top 50.

Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová hrá v „main draw“ na veľkej štvorke 11. raz. Do tohto týždňa naposledy to bolo vlani práve v Londýne. V 1. kole vtedy senzačne vyradila Rumunku Simonu Halepovú, následne podľahla jej krajanke Monice Niculescovej. Práve na tráve All England Lawn Tennis and Croquet Clube pri svojom absolútnom debute na takto významnom fóre bola Čepelová v sezóne 2012 v 3. kole (prehrala s Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou), teraz si vyrovnala osobný rekord na Majors celkovo.

Čepelová má proti členkám Top 5 naozaj pozoruhodnú bilanciu 3:2. Okrem aktuálneho úspechu a spomenutého vyradenia Halepovej na Wimbledone 2015 prekonala už predvlani na zelenej antuke v americkom Charlestone jednotku hodnotenia S. Williamsovú.

Som šťastný! Janka si verila. Pozrela si Muguruzovej štatistiky a hoci Španielka hrala vlani vo Wimbledone vo finále, v minulosti vypadla aj v 1. kole. Tak si moja zverenka povedala, že jej tráva až natoľko nemusí sedieť… Janka hrala pestro a to by mohlo platiť aj na Šafářovú,“ predznamenal pre spravodajstvo Slovenského tenisového zväzu (STZ) kouč Zathurecký.

Samom Sumykom trénersky vedená venezuelská rodáčka Muguruzová-Blancová sa vlani na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka prebojovala až do finále, nestačila v ňom na americkú líderku svetového rebríčka WTA Serenu Williamsovú, ktorej to nedávno odplatila v dueli o Pohár Suzanne Lenglenovej v Paríži. Španielka je deviatou novou šampiónkou z veľkej štvorky za sebou, ktorá sa na nasledujúcom vrcholnom podujatí nedostala ani len do štvrťfinále, upozornil blog Wimbledonu.

Dvojhra žien – 2. kolo:

Jana Čepelová (SR) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-2) 6:3, 6:2 za 58 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Garbine Muguruzová-BlancováJana Čepelová