Skvelý Kližan získal deblový titul na turnaji v Umagu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin klizan
Martin Kližan počas zápasu štvrťfinále turnaja v Barcelone s Tommym Robredom. Foto: SITA/AP

UMAG 23. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Martin Kližan a Španiel David Marrero sa stali víťazmi štvorhry na turnaji ATP World Tour 250 Konzum Croatia Open na antuke v chorvátskom Umagu.

V sobotňajšom večernom finále si Kližan a Marrero ako nenasadení hráči poradili so štvorkami žrebu, Chorvátmi Nikolom Mektičom a Antoniom Šančičom, za 60 minút hladko 6:4, 6:2. Víťazné duo využilo tri zo štyroch brejkových príležitostí, sami úspešne čelili dvom brejkbalom súpera.

Slovák a Španiel si zopakovali víťazné finále v Umagu po troch rokoch. Kližanovi momentálne patrí v deblovom renkingu ATP až 606. pozícia, jeho už 36-ročný španielsky partner bol pred turnajom v Chorvátsku päťdesiaty štvrtý.

Kližan sa dočkal štvrtého turnajového triumfu vo štvorhre na hlavnom mužskom okruhu (predtým okrem Umagu 2013 aj Rio de Janeiro 2015 a Nice 2014) necelý týždeň po piatom singlovom titule na antuke v Hamburgu. Stále platí, že 27-ročný Bratislavčan má vo finálových zápasoch na turnajoch okruhu ATP World Tour dokonalú bilanciu – vo dvojhre to je 5:0 a vo štvorhre aktuálne 4:0.

Kližan vo dvojhre v Umagu neuspel už v osemfinále, keď prekvapujúco skončil na rakete krajana Andreja Martina, neskoršieho finalistu. Najlepší slovenský tenista vo dvojhre už potvrdil, že na budúci týždeň bude na základe voľnej karty hrať na antukovom challengeri Advantage Cars Prague Open 2016 by Zenova, ktorý sa uskutoční v Prahe na Štvanici a má dotáciu 42 500 eur.

Štvorhra – finále:

Martin Kližan, David Marrero (SR/Šp.) – Nikola Mektič, Antonio Šančič (Chor.-4) 6:4, 6:2 za 60 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Kližan