Kučovej premožiteľka titul nezískala, triumfovala Halepová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kučovej premožiteľka titul nezískala, triumfovala Halepová
Rumunská tenistka Simona Halepová. Foto: SITA/AP

MONTREAL 31. júla (WebNoviny.sk) – Rumunská tenistka Simona Halepová nasadená ako piata triumfovala vo dvojhre na turnaji WTA Premier 5 Coupe Rogers présentée par Banque Nationale v kanadskom Montreale (dotácia 2 714 413 USD, tvrdý povrch), keď v nedeľňajšom finálovom súboji zdolala desiatku „pavúka“ Američanku Madison Keysovú za 76 minút 7:6 (2), 6:3.

Dvadsaťštyriročná niekdajšia svetová dvojka Halepová si pripísala 14. triumf na úrovni WTA, prvý na Rogers Cupe. Tento rok sa radovala aj v Madride a Bukurešti. Práve turnajové tituly na antuke v Bukurešti a na „harde“ v Montreale nasledovali v jej prípade po sebe, čo spolu činí víťaznú šnúru 10 zápasov.

„Nebol to môj najlepší výkon, súperka hrala tvrdo a silovo. S mojou postavou som jej v tvrdosti úderov a agresivite herného prejavu nemohla konkurovať. Snažila som sa preto páliť loptičky na miesta, kde nestála, a prinútiť ju veľa behať. Myslím si, že sa mi to podarilo. Som unavená,“ uviedla Halepová na tlačovej konferencii po zápase, citoval ju web WTA. Turnajový titul v Montreale rodáčku z Constance vyniesol z piatej na tretiu priečku vo svetovom rebríčku WTA. Zrodil sa presne 40 rokov po parádnom olympijskom predstavení inej Rumunky v Montreale, legendárnej gymnastky Nadie Comaneciovej, ktorá tam na OH 1976 ako 14-ročná vybojovala tri zlaté medaily.

„Je to pekné. Som rada, že som zvíťazila v Montreale 40 rokov po Comaneciovej. Je to významná vec pre Rumunov. Keď som sem prišla v prvý deň, uvedomila som si tie súvislosti a zvíťazila aj pre ňu. Motivovala ma,“ doplnila Halepová.

Neúspešná finalistka Keysová sa už po semifinálovom triumfe nad slovenskou kvalifikantkou Kristínou Kučovou posunula v rebríčku z dvanásteho na deviate miesto, čo je vyrovnanie jej kariérneho maxima. Dvadsaťjedenročná Keysová má dosiaľ na konte dva turnajové tituly, získala ich na tráve – v Eastbourne 2014 a tento rok v Birminghame.

Halepová sa po úspechu vo dvojhre pokúsila v Montreale o víťazné double, ale vo finále štvorhry neuspela. Spoločne s krajankou Monicou Niculescovou nestačili na skúsenú ruskú dvojicu Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová (4.) a podľahli 3:6, 6:7 (5).

Dvojhra – finále:

Simona Halepová (Rum.-5) – Madison Keysová (USA-10) 7:6 (2), 6:3 za 76 minút

Štvorhra – finále:

Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová (Rus.-4) – Simona Halepová, Monica Niculescová (Rum.) 6:3, 7:6 (5)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jekaterina makarovováJelena VesninováMadison KeysováMonica NiculescováSimona Halepová