Cibulkovej neprospelo prerušenie, po daždi nezískala ani gem

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dominika Cibulková
Foto: SITA/AP

CINCINNATI 19. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Western & Southern Open v americkom Cincinnati.

Cibulková nasadená ako ôsma v osemfinálovom 3. kole prekvapujúco nestačila na maďarskú kvalifikantku Timeu Babosovú, podľahla jej 6:4, 3:6, 1:6. Zápas trval 2:24 h a slovenská hráčka po dobre zvládnutej koncovke prvého setu v ďalších dvoch uhrala dovedna len 4 gemy. Nezvládla najmä dohrávku po dažďovej prestávke.

Dohrávalo sa od stavu 1:1 v treťom sete a 27-ročná Slovenka už nezískala do konca zápasu ani gem. Podľa oficiálneho webu Ženskej tenisovej asociácie Cibulkovej zápas nevyšiel: predviedla iba 13 víťazných úderov popri 41 nevynútených chybách. Jej súperka, 23-ročná Maďarka (41. v renkingu WTA), forsírovala útočný štýl – mala až 51 „winnerov“ a 45 nevynútených chýb. Babosová excelovala aj pri podaní, na esá dominovala 10:2, no urobila aj 7 dvojchýb. Bol to prvý vzájomný zápas oboch hráčok. Za 3. kolo v Cincinnati Cibulkovej patrí odmena 29 320 USD pred zdanením a 105 bodov do rebríčka.

Svetová jedenástka Cibulková predtým zdolala švédsku kvalifikantku Johannu Larssonovú za 147 minút minút 6:7 (5), 6:4, 7:5. Ako osmička podujatia mala na úvod voľný žreb. Pre zápal v oblasti ľavej päty nedávno absentovala na olympijských hrách v Riu de Janeiro. V Cincinnati mala doteraz chabú miestnu bilanciu 1:6.

Výsledok štvrtkového zápasu osemfinále dvojhry na turnaji WTA Premier 5 Western & Southern Open v Cincinnati (dotácia 2,804 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf):

Dvojhra – 3. kolo (osemfinále):

Timea Babosová (Maď.) – Dominika Cibulková (SR-8) 4:6, 6:3, 6:1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika CibulkováTímea Babosová