Unavený Nadal utŕžil debakel od 19-ročného mladíka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty z piateho dňa na Roland Garros
Španielsky tenista Rafael Nadal počas zápasu 2. kola na Roland Garros, v ktorom zdolal krajana Nicolása Almagra 6:4, 6:3, 6:1. Paríž, 28. máj 2015. Foto: SITA/AP

MASON 19. augusta (WebNoviny.sk) – Španielsky tenista Rafael Nadal utŕžil v osemfinále dvojhry na turnaji z prestížnej série ATP Masters 1000 v americkom Cincinnati poriadny debakel. V súboji generácií 30-ročný ľavák nestačil na 19-ročného Chorváta Bornu Čoriča, ktorému podľahol 1:6, 3:6.

Nadal päťkrát prehral svoje podanie a od stavu 1:0 v prvom sete prenechal súperovi 10 gemov v rade. Počas zápasu si nechal ošetriť ľavé rameno, ktoré vykazovalo známky presilenia. Nadal napriek vleklým problémom so zápästím na dominantnej ľavej ruke sa nedávno zúčastnil na olympijských hrách v Riu de Janeiro, kde bol relatívne úspešný. Vybojoval zlato vo štvorhre a vo dvojhre skončil štvrtý. Ruka, ktorá nebola stopercentne v poriadku, však dostala poriadne zabrať.

Som príliš unavený. Dva a pol mesiaca som poriadne nehral ani netrénoval a potom prišla veľká zápasová porcia v Riu. Po nej zasa presun sem do Cincinnati, zrejme toho bolo na mňa priveľa,“ uviedol na svoju obranu 14-násobný grandslamový víťaz Nadal.

Chorvátsky talent Čorič (49. v rebríčku ATP) konečne zlomil sériu 10 prehier s hráčmi z prvej svetovej desiatky. Odmenou mu bol premiérový postup do štvrťfinále na podujatí zo série Masters 1000. Mladším štvrťfinalistom ako Čilič tam bol naposledy predtým Brit Andy Murray v roku 2006. „Súper začal zápas dobre a očakával som ťažké stretnutie. Taký je však tenis, jeden deň zahráte dobre a na ďalší deň to už neplatí,“ uviedol Čorič na webe ATP World Tour. V najlepšej osmičke na neho čaká krajan Marin Čilič, ktorý aj zásluhou vypálenia 25 es zdolal Čecha Tomáša Berdycha 6:3, 4:6, 6:4.

V Cincinnati chýba obhajca trofeje Švajčiar Roger Federer a tiež svetová jednotka Srb Novak Djokovič, obaja pre zranenia. Svetová dvojka Murray hrá, ale tiež si už posťažoval na únavu v súvislosti s jeho úspešným ťažením za obhajobou olympijského zlata v Riu de Janeiro. Turnajová jednotka Murray aktuálne už postúpil do štvrťfinále, kde bude jeho súperom Austrálčan Bernard Tomic.

Dvojhra – 3. kolo (osemfinále):

Andy Murray (V. Brit-1.) – Kevin Anderson (JAR) 6:3, 6:2

Grigor Dimitrov (Bul.) – Stan Wawrinka (Švaj.-2) 6:4, 6:4

Borna Čorič (Chor.) – Rafael Nadal (Šp.-3) 6:1, 6:3

Milos Raonic (Kan.-4) – Juiči Sugita (Jap.) 6:1, 3:6, 6:1

Bernard Tomic (Aus.) – Kei Nišikori (Jap.-5) 7:6 (1), 7:6 (5)

Marin Čilič (Chor.-12) – Tomáš Berdych (ČR-6) 5:3, 4:6, 6:4

Steve Johnson (USA) – Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-7) 6:3, 7:6 (6)

Dominic Thiem (Rak.-8) – Gael Monfils (Fr.-9) – bez boja, Monfils nenastúpil pre problémy s chrbtom

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andy MurrayBernard TomicBorna ČoričDominic ThiemGael MonfilsGrigor DimitrovJo-Wilfried TsongaKei NišikoriKevin AndersonMarin ČiličMilos RaonicNovak DjokovičRafael NadalRoger FedererStan WawrinkaTomáš Berdych