Murrayho víťazná séria sa skončila, titul mu uchmatol Čilič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marin Čilič
Chorvátsky tenista Marin Čilič sa stal víťazom dvojhry na turnaji v americkom Cincinnati Foto: SITA/AP

CINCINNATI 22. augusta (WebNoviny.sk) – Chorvátsky tenista Marin Čilič sa stal víťazom dvojhry na turnaji v americkom Cincinnati, ktorý patrí do prestížnej série ATP World Tour Masters 1000. Nasadená dvanástka Čilič vo finále zdolal turnajovú jednotku, Brita Andyho Murrayho za 94 minút 6:4, 7:5 a potešil sa z pätnásteho turnajového titulu v kariére. Zároveň prvého pod vedením nového trénera Jonasa Björkmana. Čilič vo finále zasypal Murrayho spŕškou víťazných úderov najmä z forhendu a k tomu pridal vysokú úspešnosť prvého podania.

Tušil som, že ak si zachovám vysoký herný štandard, mám šancu. Necítil som príliš únavu, to skôr mentálne to bolo náročné. Najmä tretí set, keď to bolo hore-dolu. Na kurte vládlo veľké vlhko a poriadne sme sa spotili,“ uviedol Čilič podľa webu ATP World

Našiel premožiteľa po sérii 22 víťazných zápasov

Olympijský víťaz z Ria Murray našiel premožiteľa po sérii 22 víťazných zápasov, ktorá mu priniesla turnajové tituly na tráve v Queen´s Clube, Wimbledone a na tvrdom povrchu v už spomenutom Riu. „Som spokojný s celým týždňom. Keď som pricestoval unavený do Cincinnati, rozhodne som neočakával, že sa dostanem až do finále. V ňom som už nehral tak, ako by som chcel,“ uviedol Murray podľa webu ATP World Tour.

Dvadsaťsedemročný Čilič je len piatym hráčom od roku 2010, ktorý si privlastnil titul z turnaja série Masters 1000 mimo dlhodobo elitnej štvorky Novak Djokovič, Roger Federer, Andy Murray a Rafael Nadal. Pätorku tvoria Robin Söderling (Paríž 2010), David Ferrer (Paríž 2012), Stan Wawrinka (Monte Carlo 2014), Jo-Wilfried Tsonga (Toronto 2014) a Marin Čilič (Cincinnati 2016). Ešte zaujímavejšie vyznieva fakt, že len dvaja aktívni hráči mimo „veľkej štvorky“ majú v zbierke popri titule z turnaja Masters 1000 aj grandslamový. Okrem Čiliča, ktorý triumfoval na US Open 2014, ešte Švajčiar Stan Wawrinka, vlaňajší šampión Roland Garros a víťaz Australian Open 2014.

Čiličove najväčšie víťazstvo

V semifinále Čilič absolvoval maratón proti Bulharovi Dimitrovovi /4:6, 6:3, 7:5/, ktorý sa skončil o 1.35 h v noci. Nesťažoval sa však na únavu.

Do postele som sa dostal ráno o štvrtej a zobudil sa krátko pred jedenástou. Bolo to dostatočné na zotavenie. Myslím si, že som odohral vo finále dobrý zápas. Dôležitý bol servis, v kľúčových momentoch som si ním výrazne pomohol. Víťazstvo nad Andym, ktorý sa v druhom sete ešte o čosi zlepšil, považujem za najväčšie v kariére,“ skonštatoval Čilič. Okrem nezdanenej odmeny 834,700 USD je pre Čiliča najväčším bonusom za triumf v Cincinnati posun zo 14. na 9. miesto v rebríčku ATP.

Výsledok finále dvojhry a štvorhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Western & Southern Open v americkom Cincinnati (dotácia 5 004 505 USD, tvrdý povrch Deco Turf):

Dvojhra – finále:

Marin Čilič (Chor.-12) – Andy Murray (V. Brit-1.) 6:4, 7:5

Štvorhra – finále:

Ivan Dodig, Marcelo Melo (Chor./Braz.-4) – Jean-Julien Rojer, Horia Tecau (Hol./Rum.-5) 7:6 (5), 6:7 (5), 10:6 (zápasový tajbrejk)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andy MurrayDavid FerrerJean-Julien RojerJo-Wilfried TsongaMarcelo MeloMarin ČiličNovak DjokovičRafael NadalRobin SöderlingRoger FedererStan Wawrinka