Hrbatý pôjde ako tréner do Sydney namiesto Kučeru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominik Hrbatý
Dominik Hrbatý Foto: SITA/Michal Svítok

BRATISLAVA 26. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenský daviscupový rekordér Dominik Hrbatý bude členom realizačného štábu hostí počas stretnutia Austrália – SR 16. – 18. septembra na tráve v Sydney v play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2017 tenisových reprezentačných družstiev mužov. Vo funkcii trénera ako pravá ruka kapitána Miloslava Mečířa jednorázovo zastúpi Karola Kučeru, ktorý sa z príjemných rodinných dôvodov zriekol cesty k „protinožcom“, referuje web Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Hovoril som s Karolom o ceste do Austrálie. Povedal mi, že s partnerkou očakávajú v termíne daviscupového výjazdu dieťa a on chce zostať doma. Ponúkol som, že ho môžem zastúpiť. Keď mi Miloš Mečíř zavolal, aby som išiel, veľmi som sa tešil,“ uviedol pre web STZ 38-ročný niekdajší 12. muž svetového rebríčka ATP vo dvojhre Hrbatý, ktorý sa v roku 2005 výrazne podieľal na postupe slovenského tímu až do bratislavského finále o „šalátovú misu“ proti Chorvátom a stal sa Športovcom roka v SR.

Davis Cup je moja srdcovka a som rád, že opäť budem s tímom: s Milošom Mečířom, Igorom Moškom, všetkými hráčmi – Martinom Kližanom, Lukášom Lacko, Andrejom Martinom… S Kližanom som hovoril, bol rád, že aj ja budem v Sydney,“ dodal Hrbatý, ktorý v sobotu odletí do svojho tureckého pôsobiska: „Už plánujem, že sa v budúcom roku intenzívnejšie zapojím do diania v slovenskom tenise. V roku 2017 budem mať v Turecku zmluvu na 18 týždňov. Vychádza to týždeň na každý mesiac a daviscupové stretnutia k tomu. Budem teda viac doma.“

Niekdajší železný muž slovenského tenisu Hrbatý sa udržuje fit, veľa športuje, behá a na dvorci – okrem servisu, ako sám uznal – vie držať krok s hráčmi v pozícii trénera i sparingpartnera. V najlepších daviscupových rokoch patril medzi veľkých bojovníkov a motivátorov. „Počul som, že Austrálčania Kyrgios a Tomic vraj odmietli reprezentovať. Ak by sme nastúpili proti druhej vlne domácich, v Sydney by sme rozhodne mali šancu. Pripomína mi to rok 2004, keď sme išli ako outsideri do JAR a na tráve sme tam nečakane vyhrali,“ zaspomínal si Dominik Hrbatý.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominik HrbatýMiloš Mečíř