Slováci s Austráliou zvyšné dvojhry nedohrali, úradoval dážď

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Favorizovaní Austrálčania už po dvoch dňoch rozhodli o svojom triumfe nad Slovákmi a zotrvaní v elitnej svetovej skupine Davisovho pohára. Foto: SITA/AP

SYDNEY 18. septembra (WebNoviny.sk) – Daviscupový súboj play-off o účasť vo svetovej 2017 medzi tenistami Austrálie a Slovenska na tráve v Olympijskom parku v Sydney oficiálne ukončili za rozhodnutého stavu 3:0. Dážď v dejisku súboja zabránil tomu, aby sa v nedeľu uskutočnili záverečné dvojhry.

Prijalo sa rozhodnutie, že zápas sa ukončí za stavu 3:0, keďže pravidelne mrholilo a nebol by dostatok času na vysušenie kurtu,“ uvádza sa na webe daviscup.org.

Favorizovaní Austrálčania už po dvoch dňoch rozhodli o svojom triumfe nad Slovákmi a zotrvaní v elitnej svetovej skupine Davisovho pohára. V piatkových dvojhrách najprv Nick Kyrgios zvíťazil nad Andrejom Martinom 6:3, 6:2, 6:4 a potom splnil úlohu favorita aj Bernard Tomic rovnako trojsetovým triumfom nad Jozefom Kovalíkom 7:6 (5), 6:4, 6:4. Rozhodujúci tretí bod získali domáci tenisti v sobotňajšej štvorhre. Dvojica Sam Groth, John Peers zdolala slovenské duo Andrej Martin, Igor Zelenay 6:4, 6:2, 6:7 (3), 7:6 (2).

Víťazní Austrálčania sa meno súpera v 1. kole svetovej skupiny DP 2017 dozvedia zo žrebu, ktorý sa uskutoční 22. septembra. Slováci v ročníku 2017 opäť budú hrať v I. skupine euroafrickej zóny, sú v nej nepretržite od roku 2007. Austrália bola pred premiérovým vzájomným súbojom 10. v daviscupovom renkingu krajín ITF, Slovensku patrila 17. priečka.

Austrália, ktorú od tejto sezóny vedie niekdajší líder hodnotenia ATP vo dvojhre Lleyton Hewitt, je prostredníctvom 28 celkových triumfov druhou najúspešnejšou krajinou po USA (32) v histórii Davis Cupu. Zatiaľ naposledy sa radovala v sezóne 2003. Slovensko bolo v roku 2005 vo finále, ale v domácom prostredí nestačilo na Chorvátsko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MartinBernard TomicIgor ZelenayLleyton HewittNick Kyrgios
Firmy a inštitúcie Slovenská tenisová reprezentácia