Osaková v osemfinále urobila s Cibulkovou rýchly proces

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková
Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: SITA/AP

TOKIO 21. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková nenašla recept na domácu držiteľku voľnej karty Naomi Osakovú a v osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji WTA Premier Toray Pan Pacific Open v japonskom Tokiu s ňou uhrala iba tri gemy: 2:6, 1:6. Ich stredajší prvý vzájomný zápas na okruhu trval iba 64 minút.

Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka Cibulková, 12. v dlhodobom renkingu, dokázala odvrátiť iba jeden zo siedmich brejkbalov 18-ročnej súperky zo 66. priečky rebríčka, ktorá vypálila sedem es. Sama si vypracovala päť možností na prelomenie Japonkinho podania.

Šestka pavúka začala pritom sľubne, hneď v prvej hre zápasu Osakovú brejkla a potom išla do vedenia 2:0, ale odvtedy už nezískala v tomto sete ani gem a celý ho stratila pri vlastnom servise. Katastrofický scenár sa zopakoval aj v druhom dejstve, keď Cibulková nijako nevedela nadviazať na premenený brejkbal z úvodného gemu a v záverečnom jej na obrat nestačilo ani vedenie 40:0 na príjme. Osaková odvrátila všetky tri brejkbaly a premenila prvý mečbal.

Cibulková v Tokiu v 1. kole zdolala hráčku z kategórie obávaných Luciu Šafářovú. Proti ľavorukej českej univerzálke nastúpila zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka na zápas premiérovo od 2. septembra, keď v 3. kole vrcholných US Open v New Yorku podľahla Ukrajinke Lesii Curenkovej. Na ázijskej šnúre (aj Wu-chan a Peking) je jej cieľom podporiť vyhliadky kvalifikovať sa na októbrový výberový šampionát pre osem najlepších singlistiek sezóny v Singapure. Momentálne figuruje na 7. pozícii.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):

Naomi Osaková (Jap.) – Dominika Cibulková (SR-6) 6:2, 6:1 za 64 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika CibulkováNaomi Osaková