Súper je známy. Tenisti začnú budúci rok doma proti Maďarsku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenskí tenisti zabojujú o elitu Davis Cupu na tráve
Foto: SITA/Ján Slovák

LONDÝN 22. septembra (WebNoviny.sk) – Maďarsko bude 3. – 5. februára alebo 7. – 9. apríla súperom Slovenska v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Úspešný tím si zahrá 15. – 17. septembra v play-off o svetovú skupinu 2018.

Žreb Slovákom prial

„Výsledok žrebu považujem za prijateľný, som spokojný. Dopadlo to pre nás dobre, boli tam aj ťažšie krajiny, ktoré prichádzali do úvahy. S Maďarmi máme čerstvú tohtoročnú skúsenosť, uspeli sme u nich doma. Ešte nevieme, či budeme hrať v apríli alebo už vo februári, povrch si zvolíme neskôr. Súperovi možno k Mártonovi Fucsovicsovi pribudne zaujímavý hráč Attila Balázs v porovnaní s tým júlom. Teraz ho síce zdolal Alex Molčan, ale predtým získal v septembri na domácej pôde dva tituly na podujatiach ITF Futures. Uvidíme, ako sa to všetko vyvinie, do toho zápasu ešte zostáva veľa času,“ skonštatoval pre agentúru SITA kapitán Slovákov Miloslav Mečíř.

„Tentoraz sme mali šťastie, žreb nám prial. Dostali sme prijateľného súpera a veľmi sa teším, že budeme hrať v domácom prostredí. Myslím si, že ak naši chlapci budú mať v tom čase dobrú formu, môžu to zvládnuť a opäť ísť do baráže o svetovú skupinu,“ povedal pre SITA generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška.

„Termín zatiaľ nie je potvrdený. Zápas sa môže uskutočniť už vo februári,“ odpovedal agentúre SITA Nick Imison z ITF.

Neuspeli tretí rok v rade

Tím SR bol medzi nasadenou štvoricou spolu s Ukrajincami, Holanďanmi a Rakúšanmi. Nenasadený okruh popri Maďarsku tvorili Bielorusko, Bosna a Hercegovina, Izrael, Poľsko, Portugalsko, Rumunsko a Švédsko (pričom Izrael a Švédsko absolvujú 28. – 30. októbra 2016 vzájomný duel v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie a zdolaný zostúpi do II. skupiny regionálnej zóny). Maďarsko sa však napokon ako jediné z nenasadených dostalo žrebom tiež priamo do 2. kola. Tento rok v júli prehralo na antuke v Budapešti so SR v rovnakej fáze súťaže 0:3.

Finalisti Davis Cupu 2005 Slováci minulý týždeň prehrali na tráve v Sydney 0:3 s domácimi Austrálčanmi v play-off o elitnú šestnástku. V baráži neuspeli tretí rok v rade, bez výnimky vonku (2014 USA, 2015 Poľsko).

Výsledok štvrtkového londýnskeho žrebu I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 tenisových reprezentačných družstiev mužov:

1. kolo (3. – 5. februára):

Slovensko – voľný žreb

Maďarsko – voľný žreb

Holandsko – voľný žreb

Bosna a Hercegovina – Poľsko

Bielorusko – Rumunsko

Rakúsko – voľný žreb

Izrael alebo Švédsko – Portugalsko

Ukrajina – voľný žreb

rozhodujúce 2. kolo (jediná dosiaľ známa dvojica, 7. – 9. apríla, prípadne však už 3. – 5. februára – ITF ešte nerozhodla):

Slovensko – Maďarsko

Výsledok tohtoročného stretnutia – tiež v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny (15. – 17. júla):

MAĎARSKO – SLOVENSKO 0:3

(Budapešť, Európa Tenisz Center, antuka vonku)

Péter Nagy – Andrej Martin 4:6, 2:6, 4:6 za 137 minút

Márton Fucsovics – Jozef Kovalík 7:6 (5), 4:6, 6:7 (5), 1:6 za 213 minút

Márton Fucsovics, Levente Gödry – Andrej Martin, Igor Zelenay 2:6, 2:6, 3:6 za 97 minút

Pozn.: Záverečné dve dvojhry pre nepriazeň počasia zrušili.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alex MolčanAndrej MartinIgor MoškaIgor ZelenayJozef KovalíkMiloslav MečířPeter Nagy
Firmy a inštitúcie Slovenská tenisová reprezentácia