Video: Tsonga vyzve Wawrinku vo štvrťfinále Australian Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Australian Open - 7. deň

MELBOURNE 22. januára (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Stan Wawrinka a Francúz Jo-Wilfried Tsonga utvorili prvú známu štvrťfinálovú dvojicu vo dvojhre mužov na melbournských grandslamových Australian Open.

Miestny šampión spred troch rokov Wawrinka nasadený ako štvrtý si v nedeľu v osemfinálovom 4. kole poradil s Talianom Andreasom Seppim 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (4). V prvej aj tretej časti zmazal manko brejku, v druhom prípade to dokonca bolo cez setbal. Finalista edície 2008 Tsonga, ktorý je dvanástkou „pavúka“, prekonal Brita Daniela Evansa 6:7 (4), 6:2, 6:4, 6:4.

„Myslím si, že to bol dosiaľ najlepší zápas turnaja, náročný a vyrovnaný. Tri tajbrejky, takmer tri hodiny boja. Bolo to veľmi tesné. Vedel som však, že moja úroveň je prítomná a fyzicky som na tom dobre. O to viac ma teší, že zostávam v dianí. Som rád, že som tu znova vo štvrťfinále, je to veľký výsledok,“ citoval web Asociácie tenisových profesionálov (ATP) Wawrinku, ktorý vlani práve v osemfinále prehral v maratóne s Kanaďanom Milosom Raonicom.

Obrazom: Australian Open – 7. deň

„Pred zápasom som vedel, že ak príde značná záťaž na fyzičku, výhoda asi bude na mojej strane. To sa aj stalo. Prvý set bol zložitý. Potom sa mi však začalo viac dariť a v druhom sete som súpera prinútil dosť behať. Navyše, dobre som podával, to prikláňalo misky váh na moju stranu, nemusel som čeliť priveľa brejkbalom,“ povedal Tsonga, ktorý sa pousiluje o svoje premiérové semifinále na GS od parížskeho Roland Garros 2015.

Tridsaťjedenročný premožiteľ Martina Kližana z 1. kola Wawrinka má proti rovesníkovi Tsongovi bilanciu 4:3, pričom na tvrdom povrchu sa stretli len raz a Francúz už pred desiatimi rokmi v Metz uspel 6:7 (6), 6:4, 6:4.

V semifinále spomenutého vrcholného antukového Roland Garros 2015 sa Švajčiar presadil 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3), 6:4 a napokon dobyl Pohár mušketierov. Medzičasom pridal svoj tretí titul z Majors na newyorských US Open 2016.

„Bude to ťažký zápas, Stan hrá naozaj dobre. Bude dôležité, aby som si počínal dobre a predvádzal môj optimálny tenis. Myslím si, že budem pripravený. Vnímam to ako dobrú výzvu,“ predznamenal Tsonga, ktorý je v melbournskom štvrťfinále prvý raz od roku 2013.

V nedeľu postúpil do štvrťfinále aj Nemec Mischa Zverev, ktorý senzačne vyradil britského lídra singlového renkingu ATP Andyho Murrayho 7:5, 5:7, 6:2, 6:4 a vyzve bývalú jednotku počítačového poradia Rogera Federera. Švajčiar v piatich setoch stopol Japonca Kei Nišikoriho. Osemfinálové súboje v dolnej polovici žrebu prídu na rad v pondelok.

Dvojhra mužov – 4. kolo (osemfinále):

Stan Wawrinka (Švaj.-4) – Andreas Seppi (Tal.) 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (4)

https://www.youtube.com/watch?v=DQisNd1XRDw

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andreas SeppiJo-Wilfried TsongaStan WawrinkaStanislas Wawrinka