Video: Serena sa potrápila, vo štvrťfinále je aj Plíšková

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Australian Open - 8. deň

MELBOURNE 23. januára (WebNoviny.sk) – Až 46 nevynútených chýb urobila Američanka Serena Williamsová v pondelkovom zápase osemfinále dvojhry na Australian Open proti českej tenistke Barbore Strýcovej. Napriek tomu do štvrťfinále na úvodnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny postúpila Američanka výsledkom 7:5, 6:4.

Serena po 105 minútach premenila prvý mečbal

Nasadená dvojka S. Williamsová sa však proti šestnástke žrebu Strýcovej poriadne natrápila. Vo vstupnom dejstve potrebovala na jeho ukončenie osem setbalov, v druhom sete za stavu 5:3 prišla o podanie, ale rebrejkom získala set aj zápas. Po 105 minútach premenila prvý mečbal. Do štvrťfinále v Melbourne Parku sa prebojovala po jedenásty raz.

Obrazom: Australian Open – 8. deň

„Je dobré zvíťaziť aj vtedy, keď nemáte svoj najlepší deň. Je pekné sa spoľahnúť na vlastné údery, ale keď vám prestanú fungovať, treba zapojiť iné veci. Moja súperka bola ťažko čitateľná. Kúskovala hru, dosť toho vrátila a celkovo sa mi proti nej nehralo dobre,“ uviedla 35-ročná Serena Williamsová v prepise z pozápasovej tlačovej konferencie na webe Australian Open.

Kontová stratila iba päť gemov

Dvadsaťdvanásobná grandslamová šampiónka trafila len 45% prvých podaní do kurtu a 63% z nich premenila na body. Pomer víťazných úderov a nevynútených chýb mala 28:46, čo sú pre bývalú svetovú jednotku veľmi zlé čísla. Na druhej strane Strýcová podala oveľa striedmejší výkon v ofenzíve s číslami 9 „winnerov“ a 14 nevynútených chýb.

https://www.youtube.com/watch?v=JcRYTeMW8DQ

Keďže Nemka Angelique Kerberová skončila v Melbourne svoju púť už v osemfinále, Serena Williamsová sa v prípade zisku siedmeho miestneho titulu dostane späť na čelo svetového rebríčka. Pod horúcim austrálskym slnkom brala tituly v rokoch 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a 2015.

Serena má nádej na 23. triumf na Majors, čím by osamela na historickej druhej priečke pred Nemkou Steffi Grafovou. Vedie Austrálčanka Margaret Courtová (24). Američanka dosiaľ naposledy na vrcholnej scéne uspela minulý rok na Wimbledone.

Australian Open - 8. deň

Vo štvrťfinále aj Plíšková a Lučičová-Baroniová

Aj český tenis bude mať štvrťfinálové zastúpenie vo dvojhre na Australian Open v Melbourne. Päťka svetového rebríčka Karolína Plíšková obhájila svoju pozíciu, keď v osemfinále zdolala moskovskú rodáčku reprezentujúcu Austráliu Dariu Gavrilovovú (22.) 6:3, 6:3. Hralo sa v halových podmienkach pod zatiahnutou strechou Rod Laver Areny. Plíšková dominovala vo víťazných úderoch 27:14, na esá to bolo 12:4. Súperke vzala podanie päťkrát, sama prišla o servis vo dvoch prípadoch.

„Tento rok mi to zatiaľ v Austrálii ide veľmi dobre. Som rada, že som aj tento zápas zvládla na úrovni zahrám si tu po prvý raz vo štvrťfinále,“ uviedla Karolína Plíšková v prvom interview priamo na dvorci.

Neskôr na tlačovej konferencii uviedla: „Viem, že dokážem zahrať oveľa lepšie ako dnes, ale ráta sa postup. Som spokojná aj s tým, že som nemusela ísť do tretieho setu. Obe sme hrali akoby zakríknuto, niečo tomu chýbalo. Možno sa všetko zmenilo tým, že sa zatiahla strecha.“

Australian Open - 8. deň

Finalistka US Open z vlaňajška skončila pred rokom v Melbourne už v 3. kole, teraz výrazne pripíše body. Momentálne už je v „online“ verzii rebríčka WTA na treťom mieste. Zverenkyňa trénera Davida Kotyzu Plíšková je víťazkou prípravného turnaja v Brisbane, v tomto roku zatiaľ má stopercentnú zápasovú bilanciu 9:0.

Vo štvrťfinále na ňu čaká chorvátske prekvapenie, už 34-ročná Mirjana Lučičová-Baroniová. Tá sa po 18 rokoch dočkala svojho druhého grandslamového štvrťfinále. Semifinalistka Wimbledonu 1999 zvíťazila v pondelok nad americkou kvalifikantkou Jennifer Bradyovou za 70 minút 6:4, 6:2.

Zverenkyňa Marina Bradariča Lučičová-Baroniová je prvou chorvátskou štvrťfinalistkou AO od sezóny 1996 (Iva Majoliová). „Hrá veľmi dobre a najmä rýchlo. Tunajšie podmienky jej vyhovujú. Videla som len jej zápas s Radwanskou, ale poznáme sa veľmi dobre. Dvakrát som nad ňou v minulosti zvíťazila, ale dvakrát som aj prehrala. Musím sa pripraviť na zápas s malým počtom dlhých výmen. Musím dobre podávať a byť koncentrovaná,“ uviedla Karolína Plíšková na adresu Mirjany Lučičovej-Baroniovej v prepise TB na webe ausopen.com.

Dvojhra žien – 4. kolo (osemfinále – pondelňajšie výsledky):

Serena Williamsová (USA-2) – Barbora Strýcová (ČR-16) 7:5, 6:4

Karolína Plíšková (ČR-5) – Daria Gavrilovová (Aus.-22) 6:3, 6:3

Johanna Kontová (V. Brit.-9) – Jekaterina Makarovová (Rus.-30) 6:1, 6:4

Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) – Jennifer Bradyová (USA) 6:4, 6:2

Dvojice vo štvrťfinále dvojhry žien

– zhora podľa „pavúka“

CoCo Vandeweghová (USA) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-7) / bilancia: 2:1

Venus Williamsová (USA-13) – Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-24) / bilancia: 3:2

Karolína Plíšková (ČR-5) – Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) / bilancia 3:2

Johanna Kontová (V. Brit.-9) – Serena Williamsová (USA-2) / bilancia 0:0

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasia PavľučenkovováAngelique KerberováBarbora StrýcováCoCo VandeweghováDaria GavrilovováGarbine Muguruzová-BlancováJekaterina makarovováJohanna KontováKarolína PlíškováSerena WilliamsováVenus Williamsová