Vtipkár Nadal dal priateľke voľnú kartu v Melbourne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rafael Nadal

MELBOURNE 23. januára (WebNoviny.sk) – Španielsky tenista Rafael Nadal dovŕšil tridsiatku účastí vo štvrťfinále dvojhry na grandslamových turnajoch. Deviatka žrebu Nadal postúpil medzi najlepších osem singlistov na Australian Open v Melbourne, keď v záverečnom súboji pondelkového osemfinálového programu v Aréne Roda Lavera zdolal Francúza Gaela Monfilsa nasadeného ako šiesteho 6:3, 6:3, 4:6, 6:4.

Bez piatich minút v trojhodinovom zápase Nadal zaostal na esá 2:15 a na víťazné údery 21:52, mal však oveľa istejšiu ruku. Na nevynútené chyby to bolo 27:64 z pohľadu 30-ročného niekdajšieho kráľa antuky Nadala. Španiel zdolal Francúza po trinásty raz v pätnástom meraní síl. „Teraz sa cítim unavený, ale zajtra to bude lepšie a pozajtra ešte lepšie. Teším sa na ďalší zápas,“ uviedol Rafael Nadal v prvom interview ešte na kurte.

Niekdajší dvojnásobný víťaz z Melbourne Jim Courier (1992, 1993) položil šampiónovi z roku 2009 aj sugestívnu otázku týkajúcu sa jeho dlhoročnej priateľky Xisce Perellovej, ktorá sa po prvý raz až v tomto roku objavila v hráčskej lóži na jeho zápasu na tomto úvodnom turnaji veľkej štvorky. Nadal pobavene odpovedal: „Po desiatich rokoch dostala voľnú kartu, aby sem mohla prísť.“ Courierovi to nestačilo a ešte raz v inotajoch zarýpol do Nadala. „Načo potrebuje voľnú kartu? Nie je ona hráčka pre hlavnú súťaž?“ Nadal na to so smiechom odvetil: „Radšej sa už bavme o niečom inom…“

Obrazom: Australian Open – 8. deň

Za stavu 2:1 na sety Nadal pustil Monfilsa do vedenia 4:2. Zdalo sa, že španielsky ľavák stráca pôdu pod nohami a zápas pokročí do piateho dejstva. Lenže potom si 14-násobný grandslamový šampión spomenul na lepšie tenisové časy a v zostávajúcom priebehu už súperovi nepovolil ani gem. Pri podaní Monfilsa využil druhý mečbal, keď loptička po bekhende Francúza pristála tesne za postrannou čiarou.

V Melbourne Nadal nechýbal vo štvrťfinále v rokoch 2009 – 2015 s výnimkou sezóny 2013, keď pre zranenie nehral. Vlani sa lúčil v 1. kole, ale aktuálne ho čaká súboj o postup do semifinále s najvyššie nasadeným spomedzi hráčov, ktorí zostali v „pavúku“, Kanaďanom Milosom Raonicom (3.). Nedávno s ním prehral vo štvrťfinále turnaja v Brisbane 6:4, 3:6, 4:6.

„Výborne podáva a hrá maximálne agresívne. Musím sa pripraviť na to, že budem pod tlakom počas väčšiny zápasu. Musím tiež pridať na agresivite, lebo inak budem v tom zápase predčasne mŕtvy,“ povedal Nadal na tlačovej besede pred súbojom s Raonicom. Tridsiaty postup Nadala do štvrťfinále na Majors znamená, že v historickom rebríčku sa v tejto štatistike posunul na šieste miesto pred Američana Peta Samprasa s 29 účasťami. Lídrom je Švajčiar Roger Federer, ktorý si zahral v osmičke najlepších na GS 49-krát, druhý Američan Jimmy Connors tam bol 41-krát a tretí Srb Novak Djokovič 37-krát.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Novak DjokovičRafael NadalRoger Federer