Titanic II vypláva v roku 2016, miliardár odhalil interiéry

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: Youtube

Plány na stavbu dokonalej kópie majestátnej lode, ktorá bude niesť meno Titanic II, odhalil austrálsky miliardár ešte začiatkom uplynulého roka. Banský magnát Clive Palmer podpísal dohodu s čínskou lodiarskou spoločnosťou CSC Jinling Shipyard a na tlačovej konferencii uplynulý utorok odhalil ďalšie detaily ohľadom plavby ako aj vizualizácie interiéru luxusnej repliky lode.

Bez názvu
Foto: Youtube

Titanic II bude mať priestor pre 2435 pasažierov a 900-člennú posádku. Kým originálny Titanic mal len 16 záchranných člnov, ktoré mohli uniesť 1178 cestujúcich, na replike budú dostupné záchranné člny s kapacitou 2700 ľudí a nebudú chýbať ani plte s miestom pre ďalších 800. Titanic II bude mať hmotnosť 55 800 ton a plaviť sa bude maximálnou rýchlosťou 24 uzlov – rovnako ako jeho predloha. Namiesto uhlia však bude loď poháňaná naftou.

Palmer je presvedčený, že nové technológie na lodi a dostatok záchranných člnov zaistia najväčšiu mieru bezpečnosti, prívlastok „nepotopiteľná“ však radšej nepoužíva. „Všetko sa potopí, ak do toho urobíte dieru. Bol by som príliš veľký hrdina, keby som tvrdil, že je nepotopiteľná. Ľudia to v minulosti urobili a oľutovali,“ uviedol milionár.

Bez názvu
Foto: Youtube

Do vĺn Atlantického oceána sa Titanic II ponorí v roku 2016. Šesťdennú cestu začne v Southamptone a ukončí v New Yorku – tak, ako to bolo plánované aj pri predlohe. Pasažieri budú rozdelení do troch spoločenských tried, v rámci ktorých sa budú musieť zdržiavať aj v priestoroch paluby. Každý z cestujúcich bude mať k dispozícii oblečenie typické pre začiatok 20. storočia a aby sa zachoval duch doby, na palube nebudú žiadne televízory ani internetové pripojenie. Jedinou výnimkou bude klimatizácia, ktorá bude dostupná vo všetkých miestnostiach. Pôvodných 840 izieb, deväť palúb, telocvičňa, bazén, knižnice a reštaurácie však budú zhotovené podľa originálneho dizajnu. Nebude chýbať ani obrovské schodisko, turecké kúpele či dva milionárske apartmány. O zábavu hostí sa má postarať aj kasíno, kino a nákupná oblasť.

Austrálsky milionár odmietol prezradiť, na akú sumu sa vyšplhá jeho luxusná replika lode, potvrdil však, že o miesta na prvej plavbe je už teraz obrovský záujem. „Na kúpu lístkov sa zaregistrovalo už 40-tisíc ľudí a 16 z nich ponúka okolo 750-tisíc až milión dolárov, aby mali miesto na prvej plavbe isté,“ uviedol Palmer. Ten si prvú plavbu tiež nenechá ujsť – na veľké prekvapenie však chce cestovať v tretej triede „a hrať na husliach ako Leonardo DiCaprio“.

https://www.youtube.com/watch?v=wePWmNpP2Qc

„Môžem vás uistiť, že z bezpečnostného hľadiska to bude najbezpečnejšia výletná loď na svete. Berieme do úvahy všetky náhody a nehody a snažíme sa simulovať všetky tieto prípady,“ dodal konštruktér Kanerva z fínskej spoločnosti Deltamarin.

www.dailymail.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia