Sagan: Som hrdý Slovák, rád vidím pri trati slovenské vlajky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan počas štvrtej etapy 103. ročníka Tour de France, v ktorej finišoval na tretej priečke. Foto: SITA/AP

LIMOGES 6. júla (WebNoviny.sk) – Stotretí ročník Tour de France má za sebou štyri etapy a Peter Sagan nezostáva nič dlžný povesti dravca na bicykli. Do svojej bohatej zbierky pódiových umiestnení (29) na najslávnejších cyklistických pretekoch už stihol pridať jedno víťazstvo, dve tretie a jedno štvrté miesto.

V utorok v najdlhšej etape s cieľom po 237,5 km v Limoges Sagan skončil tretí a pochválil Nemca Marcela Kittela za víťazstvo. „Som rád, že zvíťazil. Doprajem mu to. Musíte predsa vpredu vidieť aj iných jazdcov ako len Marka a mňa,“ povedal odľahčene Peter Sagan pre slovenské médiá v dejisku podujatia.

Zrejme aj v reakcii až na 8. miesto Marka Cavendisha, víťaza 1. a 3. etapy na TdF 2016. „Utorkový finiš mi vyhovoval, ale začal som šprintovať príliš skoro. Kittel bol silnejší a Coquard zasa šikovnejší,“ cituje úradujúceho majstra sveta v pretekoch s hromadným štartom portál LeTour.fr.

Obrazom: Najkrajšie momenty zo štvrtej etapy 103. ročníka Tour de France

Saganov neustály tanec na pódiu, resp. tesne za ním má v tejto edícii Tour de France odraz nielen v zelenej, ale aj vo výraznejšej – žltej farbe. Dvadsaťšesťročný Žilinčan má už dve etapy za sebou ako líder priebežnej celkovej klasifikácie a po jednom dni si prinavrátil aj zelený dres pre najlepšieho pretekára v bodovacej súťaži.

„Som znovu aj v zelenom, takže táto Tour de France sa zatiaľ pre mňa vyvíja veľmi dobre,“ citovala Sagana pluska.sk. Na otázku, čo vraví na reakcie z domu na opätovné udržanie si žltého trička, rodený Žilinčan odpovedal: „Telefón príliš nepoužívam, takže neviem, aké sú reakcie z domu na môj žltý dres. Som však hrdý Slovák a mám radosť, keď vidím naše vlajky popri trati.“

Stredajšia piata etapa

zavedie cyklistov už do prvých kopcov, na 216 km dlhej trase medzi Limoges a Le Lioran sa nachádza šesť kategorizovaných stúpaní, päť z nich v druhej polovici etapy.

Najťažší kopec Pas de Peyrol (dĺžka 5,4 km, primerný sklon 8,1%) príde 31 km pred cieľom. Dva a pol kilometra pred páskou ešte jazdci absolvujú vrchársku prémiu tretej kategórie Col de Font de Cére s dĺžkou 3,3 km a priemerným sklonom 5,8%.

Vzhľadom na stredne náročné kopce možno očakávať, že majiteľ žltého dresu sa môže aj zmeniť. „Uvidíme, ako sa to vyvinie. Musím si naštudovať etapu a vytypovať si, kto môže byť pre mňa hrozbou,“ dodal Sagan pre Letour.fr.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Sagan