Peter Sagan nie je sklamaný, chce byť zelený v Paríži

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Greg Van Avermaet vyzliekol Sagana na Tour de France zo žltého dresu

LE LIORAN 6. júla (WebNoviny.sk) – Rozlúčka so žltým dresom lídra pretekov a pád z prvej na 76. priečku priebežnej celkovej klasifikácie postihli Petra Sagana v stredajšej 5. etape na Tour de France.

Víťaz piatich etáp na najslávnejších etapových pretekoch prišiel do cieľa v lyžiarskom stredisku Le Lioran v Centrálnom masíve v pokojnom tempe na 110. mieste s odstupom vyše 23 minút za víťazom. Prvá etapa so stredne horským profilom vzala Saganovi pred troma dňami historicky nadobudnutý žltý dres lídra, ale nie zdravý úsudok.

Obrazom: Sagan je po piatej etape Tour de France bez žltého dresu

„Nie som sklamaný, že už nemám žlté tričko. Ako vravia Francúzi – c´est la vie (to je život – pozn.). Žltý dres je pekný, ale všetko má svoj koniec. Také sú preteky. Mojím každodenným cieľom je iný dres – zelený, a do Paríža je ešte veľmi ďaleko,“ povedal Peter Sagan na oficiálnom webe podujatia LeTour.fr. V bodovacej súťaži si úradujúci svetový šampión zo Slovenska udržal vedenie o 4 body pred Britom Markom Cavendishom.

K stredajšej 216 km dlhej etape, ktorá sa skončila parádnym víťazným sólom Belgičana Grega van Avermaeta z pôvodne deväťčlenného úniku, Sagan poznamenal: „Chcel som ísť do úniku na začiatku etapy, ale pelotón ma nenechal odísť. Celkovo to bolo dnes veľmi ťažké. Snažili sme sa udržať únik nie príliš ďaleko od nás, ale jazdci vpredu boli príliš silní.“

Peter Sagan sa zaradil medzi 162 jazdcov v histórii Tour de France, ktorí strávili v žltom drese lídra pretekov minimálne tri dni. Tým historicky najúspešnejším je neohrozene Belgičan Eddy Merckx. Päťnásobný šampión TdF odjazdil v tričku lídra 96 etáp.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Eddy MerckxPeter Sagan