Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Maroš Kováčik
Maroš Kováčik Foto: SITA/Jozef Jarošík
15. marca 2016 ŠportOstatné športy od SITASITA Diskusia()

Tréner Kováčik nečakane končí na lavičke Good Angels Košice

KOŠICE 15. marca (WebNoviny.sk) – Pôsobenie trénera Maroša Kováčika na lavičke basketbalistiek Good Angels Košice sa definitívne skončilo. „Prepáčte, ale ku všetkému sa pre médiá vyjadrím až zajtra v popoludňajších hodinách. Ďakujem za rešpekt a pochopenie,“ reagoval v utorok napoludnie 37-ročný kouč (nar. 4. júna 1978), ktorý prevzal taktovku nad družstvom koncom februára 2012.

Po štyroch slovenských majstrovských tituloch (2012 – 2015) a historickom 4. mieste v Eurolige 2012/2013 pripustil už po uplynulej sezóne zmenu pôsobiska, napokon neprišla. V tejto sa mu s tímom nepodarilo prekročiť prah štvrťfinále Európskeho pohára FIBA.

„Pôsobenie Maroša Kováčika v klube Good Angels Košice sa skončilo na základe jeho vlastného rozhodnutia. Na pozícii hlavného trénera ho, minimálne do konca tejto sezóny, nahradí jeho doterajší asistent Peter Jankovič. Ten bude družstvo viesť už v dnešnom podvečernom extraligovom zápase proti MBK Ružomberok,“ uvádza sa v stanovisku klubu, ktoré agentúre SITA poskytol Marek Grondžel.

Tridsaťpäťročný Jankovič (nar. 14. apríla 1980) bude koučovať Good Angels spoločne s bývalou slovenskou reprezentantkou Ivanou Jalčovou. Košičanky koncom ferbuára získali dvanástykrát Slovenský pohár a v blížiacom sa play-off budú opäť najväčšími favoritkami na celkové prvenstvo.

Odporúčané články

Good Angels Košice sa víťazstvom rozlúčili s Európou Good Angels pôjdu do odvety v EP so 16-bodovým mankom

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné športy

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...