Tréner, ktorý zámerne pribral 30 kg, je po pol roku opäť fit

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Predtým a potom: Drew pribral z z pôvodných 87,5 kg na 119,4 kg Foto: www.dailymail.co.uk

Americký osobný tréner Drew Mannig sa v máji 2011 rozhodol postaviť pred zaujímavú výzvu. Svalnatý 30-ročný mladík s vyšportovanou postavou chcel počas šiestich mesiacov žiť nezdravo a pribrať čo najviac kilogramov. Následne mal stráviť taký istý čas získavaním pôvodnej formy. Svojím experimentom chcel pochopiť, ako sa cítia obézni ľudia, keď začínajú s chudnutím.

Bez názvu
Dnes je Drew opäť vo forme (na fotografii spolu s manželkou) Jannine Foto: www.dailymail.co.uk

Po roku experimentu Drew opäť zapĺňa titulky médií – premena, ktorú nazval fit2fat2fit, bola úspešná a v rannej šou Good Morning America sa tréner zjavil bez pivného brucha, zhrubnutého krku a zväčšeného poprsia. Vyše 30 kg váhy, ktoré pribral vďaka zanedbanému cvičeniu a fastfoodu, ktorý konzumoval ako na bežiacom páse, je opäť preč. Zmeny, ktoré podstúpil, sa však netýkali len vzhľadu. „Bola som šokovaná, myslela som si, že pôjde len o fyzickú transformáciu, že Drew naberie váhu a potom ju opäť zhodí. Zmeny, ktoré sa s ním udiali – ako vzrastajúca lenivosť, neochota pomáhať s upratovaním, zmena v správaní k deťom – bola to záťaž aj pre naše manželstvo,“ uviedla Drewova manželka a matka dvoch detí Jannine.

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

„Bol mrzutý, nemal žiadne endorfíny a stále sa cítil na mizine. Najťažšie pre mňa bolo počúvanie jeho neustálych sťažností. Okrem toho na mňa žiarlil, lebo ja som mohla cvičiť a on nie,“ prezradila Jannine o prvej fáze experimentu. Športovo založená blondínka tvrdí, že jej neprekážal ani tak narastajúci tuk či strata manželovho sexepílu, ako zmena osobnosti: „Išlo o emocionálne zmeny, stával sa z neho iný človek.“

„Začal som chrápať, všetko ma ľahko popudilo, mal som menej energie, tak bolo pre mňa všetko vyčerpávajúcejšie a neskôr som videl, ako to ovplyvnilo aj náš vzťah,“ uviedol Drew. Nič z toho však neľutuje. Prvýkrát na vlastnej koži okúsil, ako sa cítia obézni ľudia a aké ťažké je začať chudnúť. Do telocvične, v ktorej sa kedysi cítil ako doma, mal šesť mesiacov vstup zakázaný. V druhej časti experimentu sa mu tam vracalo ťažko.
Bez názvu
Návrat do telocvične bol ťažký Foto: www.dailymail.co.uk

„Prvýkrát v živote som sa cítil ponížene. Musel som robiť kliky na kolenách a potreboval som asistenciu pri zhyboch,“ uviedol tréner.

Na svojom blogu neustále zverejňoval priebeh experimentu s fotografiami i receptami jedál, ktoré konzumoval. V marci však príspevky zastavil a pustil sa do písania knihy, ktorá sa v USA práve dostala na pulty kníhkupectiev (Fit 2 Fat 2 Fit: The Unexpected Lessons from Gaining and Losing 75lbs on Purpose).

Päť všeobecných pravidiel, ktoré sa mu počas chudnutia osvedčili, v nej zhrnul takto:

Ovocie
Foto: www.morguefile.com

1. Rozvrhnite si prestávky v chudnutí, aby sa príležitostná neschopnosť dodržiavania režimu nezmenila na pocit prehry.

2. Pripravujte si jedlá vopred, aby ste sa vyhli pokušeniam vo forme fastfoodu, ktorý striehne všade.

3. Nemyslite si, že jedlá, ktoré majú nízku hodnotu tuku, sú dobré. Sladké cereálie, fit tyčinky, džúsy či cestoviny môžu skončiť priamo na vašich bokoch.

4. Pochopenie psychologických bojov, ktoré súvisia so stratou váhy (ako závislosť na istom jedle, strach z toho, že vás bude niekto súdiť a pod.) je prvý krok na ich prekonanie.

5. Nesústreďujte sa až tak veľmi na váhu – tú môžete stratiť aj nezdravých spôsobom – sústreďte sa najprv na to, aby ste boli zdravotne fit.

Posledné dva mesiace jeho fázy „fat to fit“, sledovali aj televízne kamery, a tak sa Drewove tipy odvysielajú aj na televíznych obrazovkách. Recepty na vyváženú stravu pri chudnutí ako i opis boja s nadbytočnými kilogramami sa objavia v jeho novej knihe.

www.dailymail.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia