Trénerské zmeny v Corgoň lige v sezóne 2009/2010

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Futbal
Foto: SITA/Jozef Hulka

BRATISLAVA 10. mája (WEBNOVINY) – Už to vyzeralo, že jarná časť futbalovej Corgoň ligy 2009/2010 sa zaobíde bez trénerskej zmeny. Pred záverečným 33. kolom sa však napokon zatriasla stolička Rakúšana Kurta Gargera, ktorý od pondelka už nie je koučom DAC 1904 Dunajská Streda. V záverečnom zápase tohto ročníka najvyššej slovenskej súťaže v sobotu doma proti Spartaku Trnave dočasne povedú o záchranu bojujúce mužstvo zo Žitného ostrova Mikuláš Radványi spolu s Alim Rezom Marzbanom a vypomôže im aj suspendovaný hráč Ilami Halimi. DAC figuruje v tabuľke na predposlednej 11. priečke o bod pred Petržalkou.

DAC 1904 je ôsmym corgoňligovým klubom, v ktorom od začiatku sezóny 2009/2010 vymenili trénera. Celkovo je to však už dvanásta zmena na poste hlavného kouča v najvyššej slovenskej súťaži v tomto ročníku. Vedenia Slovana a Petržalky už vykonali po dve trénerské zmeny. Úradujúci slovenský šampión Slovan nahradil Dušana Uhrina st. Michalom Hippom, toho začiatkom januára vymenil Dušan Tittel. Spomenutý Hipp začínal sezónu ako kormidelník Petržalky, po siedmom kole ho dočasne nahradil Emil Stranianek. Od 9. kola vedie Petržalčanov Peter Fieber st. V Trnave sa vystriedali už štyria tréneri. Spartak začal sezónu na lavičke s Karolom Peczem, po provizóriu v podobe Petra Zelenského nastúpil Ľubomír Nosický, ktorého od druhej polovice tohto corgoňligového ročníka nahradil Milan Malatinský. V MFK Dubnica sa namiesto Ľubomíra Nosického ujal taktovky Peter Gergely. V MFK Ružomberok vystriedal Viliama Hyravého na trénerskom poste český „motivátor“ František Straka. MFK Košice vedie namiesto Jána Kozáka st. od jarnej časti Srb Goran Milojevič a rovnako druhú polovicu sezóny si zahraničný trénerský angažmán „užíva“ v FK Senica Radim Nečas namiesto Ladislava Hudeca.

Nových kormidelníkov budú musieť hladať v ďalších dvoch kluboch. Ešte minulý týždeň avizovali svoj odchod z postu šéfa realizačného tímu František Straka (MFK Ružomberok) a Jozef Jankech (Dukla Banská Bystrica).

Prehľad doterajších zmien na poste hlavného trénera vo futbalovej Corgoň lige v sezóne 2009/2010:

MFK Dubnica

Ľubomír Nosický (skončil po 6. kole) – Peter Gergely (od 7. kola)

ŠK Slovan Bratislava

Dušan Uhrin st. (skončil po 7. kole) – Michal Hipp (od 8. kola)

Michal Hipp (skončil po 19. kole) – Dušan Tittel (od 20. kola)

MFK Petržalka

Michal Hipp (skončil po 7. kole) – Emil Stranianek (len v 8. kole)

Emil Stranianek (skončil po 8. kole) – Peter Fieber st. (od 9. kola)

MFK Ružomberok

Viliam Hyravý (skončil po 8. kole) – František Straka (od 9. kola)

František Straka (skončí po 33. kole)

Spartak Trnava

Karol Pecze (skončil po 11. kole) – Peter Zelenský (len v 12. kole)

Peter Zelenský (skončil po 12. kole) – Ľubomír Nosický (od 13. kola)

Ľubomír Nosický (skončil po 19. kole) – Milan Malatinský (od 20. kola)

MFK Košice

Ján Kozák st. (skončil po 19. kole) – Goran Milojevič (od 20. kola)

FK Senica

Ladislav Hudec (skončil po 19. kole) – Radim Nečas (od 20. kola)

DAC 1904 Dunajská Streda

Kurt Garger (skončil po 32. kole) – Mikuláš Radványi (od 33. kola)

Dukla Banská Bystrica

Jozef Jankech (skončí po 33. kole)

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dušan TittelFrantišek StrakaJán KozákJán Kozák st.Jozef JankechKurt GargerLadislav HudecĽubomír NosickýMichal HippMikuláš RadványiMilan MalatinskýPeter zelenský