V apríli prešla slovenská aplikácia tvbay polovicu zemegule

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michal Suchoba, iTVSi, a.s.

BRATISLAVA 6. mája (WBN/PR) – Začiatkom apríla prezentovali zástupcovia spoločnosti iTVSi, a.s. aplikáciu tvbay na prestížnej výročnej obchodnej show NAB Show 2014, ktorú organizovala americká Národná asociácia vysielateľov v Convention Center v Las Vegas v Nevade. Aktuálny ročník sa niesol v duchu hlavného hesla „Where content comes to life (Kde obsah dostáva život)“.

Na NAB Show 2014 sa od 5. do 10. apríla zišlo viac ako 98 000 účastníkov zo 159 krajín a 1700 spoločností. iTVSi, a.s. sa so svojou aplikáciou tvbay medzi spoločnosťami ako Panasonic, Sony či Cisco rozhodne nestratila, práve naopak. Riešenie zaujalo silných hráčov na trhu a prítomnosť na tomto podujatí otvorila tvbay dvere k novým obchodným možnostiam.

tvbay v Las Vegas

„V Amerike sme s našou tvbay boli už druhýkrát a rovnako ako v San Franciscu, aj tu sa nám potvrdilo, že americký trh je k startupom a netradičným riešeniam otvorený a pozitívne naklonený. O tvbay bol veľký záujem zo strany vysielateľov, ale aj IT špecialistov a vývojárov. Sami pracujeme okrem tvbay na riešeniach, ktoré niektoré spoločnosti prezentujú ako novinky. Dokonca sme ako IT spoločnosť získali možnosť priniesť na európsky trh zaujímavé patentované riešenie a spoločne s istou kórejskou spoločnosťou pracovať na jeho neustálom vylepšovaní,“ hovorí o skúsenostiach z poza oceána generálny riaditeľ iTVSi, a.s. Michal Suchoba.

tvbay v Prahe

V druhej polovici apríla boli predstavitelia iTVSi na konferencii TVCON v Prahe. 150 účastníkov konferencie sa zaoberalo vývojom mobilných aplikácií, inováciami pri tvorbe internetového videa a hier, streamovými médiami a tiež vývojom aplikácií od internetovej televízie až po televíziu v mobile. „Prepojenie televízie a internetu je fascinujúci fenomén súčasnosti. Obidve médiá sa potrebujú, dnes už jeden bez druhého nemôžu existovať a bola by škoda ich vzájomný vzťah nepreskúmať, nepodporiť a nepomáhať mu dostať sa na vyššiu úroveň. Podobné konferencie sú pre našu spoločnosť príležitosťami, ktoré rozhodne chceme využiť, pretože práve na takýchto miestach, kde sa stretáva množstvo múdrych hláv z celého sveta, vznikajú nové úžasné veci a samozrejme aj nový biznis,“ vysvetľuje Michal Suchoba.

Aplikácia tvbay je bezplatná aplikácia pre klientov televíznych operátorov, ktorá umožňuje jednoduché, rýchle a pohodlné nakupovanie priamo z televíznej obrazovky. Na kúpu akéhokoľvek produktu stačí pár klikov TV ovládačom a kúpiť je možné prakticky čokoľvek – od oblečenia, cez elektrospotrebiče až po adrenalínové zážitky či exotické dovolenky. Program, ktorý zahŕňa ponuku nákupu, je označený ikonou tvbay v rohu obrazovky. Stlačením tlačidla OK na diaľkovom ovládači sa priamo v set-top boxe spustí menu, v ktorom si divák – zákazník môže kúpiť práve zobrazené tovary alebo služby. Takisto si prostredníctvom tejto aplikácie môže skontrolovať stav objednávok, resp. obsah nákupného košíka. Spôsob doručenia tovaru kúpeného cez nový predajný kanál tvbay je rovnaký ako pri klasických e-shopoch.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia