Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Zmrzlina; leto; horúčavy
Ilustračné foto.
13. augusta 2017 Zaujímavosti od Webnoviny.skSITA Diskusia()

V košickej ZOO zvieratá dostávajú okrem ovocia aj zmrzlinu

KOŠICE 12. augusta (WebNoviny.sk) – V týchto extrémnych horúčavách Košická zoologická záhrada (ZOO) venuje zvýšenú pozornosť všetkým zvieratám. Ako uviedla hovorkyňa košickej ZOO Eva Malešová, chovatelia sa starajú predovšetkým o pravidelný prísun čerstvej vody. Najmä kopytníky dostávajú viac zeleného krmiva bohatého na vodu.

„V kŕmnych dávkach sa všeobecne objavuje viac ovocia a zeleniny. Na spestrenie, ale aj osvieženie, kuchyňa pre zvieratá pripravuje pravidelné dávky zmrzliny. V obľúbených ľadových pochúťkach si nájdu svoje kŕmne dávky medvede, primáty, levica, ale sporadicky aj tučniaky či tulene,“ povedala Malešová.

Viac ako inokedy využívajú zvieratá vodu v potoku, ktorý preteká viacerými výbehmi. V ňom hľadá osvieženie napríklad tiger Lucky, ale aj medvede, ktorým chovatelia aj tento rok pripravili bazény resp. malé priehrady. Vodný kúpeľ v umelých bazénoch si vychutnávajú aj opice, sovy, papagáje. Lamy a pštrosy dostávajú sprchu, ktorú si vyslovene užívajú.

„Ani jedno zviera nie je vystavené celodennej páľave. Zvieratá si nachádzajú tieň pod stromami, ale aj pod prístreškami , ktoré sú súčasťou výbehov. Návštevníkom preto odporúčame návštevu v predpoludňajších hodinách alebo v podvečer, keď väčšinu zvierat môžu obdivovať v plnej kráse,“ uviedla Malešová.

Odporúčané články

Foto: Lúčničiari po 30 rokoch roztancovali Tatry, spomínali na profesora Nosáľa Život v stredoveku? Toto je top 7 zaujímavosti, ktoré vám ani Wikipédia nepovie

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Zaujímavosti

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...