V marci štartuje výnimočné turné pod názvom Diabolský šansón

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Diabolský šansón Foto: Diabolský šansón

BRATISLAVA 20. februára (WBN/PR) – Počas marca a apríla sa uskutoční výnimočné koncertné turné pod názvom Diabolský šansón. Úspech spojenia dvoch rozličných hudobných telies s rôznym charakterom dokázal odhadnúť asi len Jozef Bendnárik, ktorý tento spoločný projekt plánoval ešte pred rokom. Cigánski diabli a Šansónový klub Jozefa Bednárika majú za sebou veľkolepú premiéru, na ktorej diváci stáli už v prvej polovici niekoľkokrát. Svojím potleskom prejavili obdiv k umeniu oboch súborov, ako aj k ich výnimočnému spojeniu.

Koncert je plný emócií, vášne, hudby, rytmu, poézie, ale i prekvapivého spracovania klasických diel do šansónu či temperamentu Cigánskych diablov. Známe herecké osobnosti spievajú silné príbehy so sprievodom Cigánskych diablov a Candle orchestra Zity Orlickej. Počas koncertu sa oba súbory predstavia aj samostatne. Čisté cigánske rytmy, umenie hry na cimbal ako aj silné čisté šansóny nenechajú chladného ani jedného diváka.

V úlohe šansoniérov sa predstaví počas turné viacero hereckých a speváckych osobností: Viktor Horján, Gabika Dzuríková, Andrea Zimányiová, Zuzana Kronerová, Mirka Partlová, Marek Majeský, Janko Jackuliak, Eva Pavlíková, Stano Král, Majo Labuda ml. a ďalší.

Priateľka a posledná pravá ruka Jozefa Bednárika Monika Kozelová, ktorá pomáhala „Béďovi“ napĺňať jeho šansónový sen, sa pustila aj do realizácie tohto plánu. „S Béďom sme po niekoľkomesačnej realizácii Šansónových večerov začali uvažovať aj o ďalších možných predstaveniach spojených so šansónom. Spustenie projektu, ktorý spája poetické hudobné básnické diela, alebo ako Béďo vravel – herecké pesničky pod taktovkou Zity Orlickej a jej Candle orchestra s nespútanými a dynamickými Cigánskymi diablami – sme plánovali na začiatok roku 2014.“ dodáva Monika Kozelová, Non-stop Production.

Plán turné:

5. 3. 2014 Trnava, Dom kultúry

Účinkujúci: Janko Jackuliak, Andrea Zimányiová, Robo Halák, Eva Pavlíková, Zoro Laurinc

11. 3. 2014 Košice, Dom umenia

Účinkujúci: Eva Pavlíková, Zita Furková, Viktor Horján, Ján Jackuliak, Zoro Laurinc

27. 3. 2014 Martin, Kino Strojár

Účinkujúci: Zuzka Kronerová/ Eva Pavlíková, Sisa Sklovská/Zita Furková, Mirka Partlová, Marián Greksa, Zoro Laurinc

4. 4. 2014 Stará Turá, Dom kultúry

10. 4. 2014 Piešťany, Dom umenia

17. 4. 2014 Banská Bystrica, Aula Zdravotníckej univerzity

30. 4. 2014 Žilina, Dom odborov

Lístky na premiéru Diabolského šansónu sú k dispozícií prostredníctvom siete Ticketportal.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef BednárikMarián GreksaMirka PartlováZuzana Kronerová