V obci Nebojsa chytili vodiča s konope za 36000 €

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Droga
Foto: SITA/KRPZ Trnava

BRATISLAVA/GALANTA 13. júla (WEBNOVINY) – Podozrivé správanie vodiča ako aj zápach v aute prezradili, že vo vozidle sa nachádzajú drogy. Policajná hliadka zastavila v obci Nebojsa v okrese Galanta vodiča osobného auta Ford Escort. Muž však poprel, že v aute by mohli byť drogy, preto policajti požiadali o súhlas na prehliadku auta prokurátora. Po otvorení kufra našli desať vreciek so sušenou rastlinou. Policajti vrecká zaistili a expertíza preukázala, že išlo o konopu. Vo vreckách jej bolo vyše kila a dalo by sa z nej vyrobiť až jedenásťtisíc dávok marihuany. Hodnota drogy na čiernom trhu by predstavovala 36 300 eura. Agentúru SITA o tom informovala Martina Kredatusová z trnavskej krajskej polície.

Policajti 40-ročného muža z Trhovej Hradskej v okrese Dunajská Streda zadržali a skončil v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ muža obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Mužovi hrozí aj pätnásťročné väzenie.

Za marihuanu si môže 16-ročný mladík posedieť až päť rokov

Obvineniu pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi čelí 16-ročný mladík z Prievidze. Obvineného ešte 1. apríla prichytili s 12,81 gramu marihuany. Hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Trestné sadzby odňatia slobody sa u mladistvých znižujú na polovicu.

Informoval zástupca trenčianskej policajnej hovorkyne Pavol Kudlička.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať