V Paríži vyrástol päťtonový čokoládový strom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: www.lorkaprod.com

Francúzsky cukrár Patrick Roger je známy pre svoju záľubu v čokoláde. Pod jeho rukami vznikajú nielen chutné pralinky, ale aj sladké gigantické sochy. Najnovšie v jeho parížskej cukrárni pribudol päť metrov vysoký čokoládový strom, ktorý strážia veselé opice. Na soche, ktorá sa údajne šplhá cez tri poschodia budovy, pracoval Roger spolu so svojím cukrárskym tímom a keďže je zhotovená výlučne z čokolády a bez akýchkoľvek podporných systémov, cukrári museli čeliť mnohým výzvam.

Bez názvu
Foto: www.english.ruvr.ru

„Je to veľmi riskantné, pretože keď prenášate jednu časť, hrozí zrútenie celej sochy. Včera sme prenášali opicu a začala sa rozpadať a potom sa celkom rozmrvila na drobné kúsky,“ uviedol cukrár.

Čokoládová socha, na ktorej výrobu bolo použitých 5000 kg čokolády, však už úspešne stojí vo výklade parížskej cukrárne. Aby celá práca nevyšla nazmar, Roger sa ju neskôr chystá zaliať do bronzu a hliníka.

Cukrár, ktorý počas svojej 30-ročnej kariéry vytvoril už desiatky čokoládových gigantov vrátane 15 metrov vysokého Berlínskeho múru na oslavu 20. výročia jeho pádu, tak k svojim obrím dielam zaradil aj prírodnú scenériu.

www.bbc.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia