Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Vladimír Jakabčin
Veľvyslanec SR v čínskom Pekingu Vladimír Jakabčin (†59) zomrel náhle v pondelok ráno (8. februára 2016). Jakabčin vo svojej diplomatickej kariére pôsobil aj ako veľvyslanec v Turecku a zástupca veľvyslanca v Poľsku. Foto: SITA/MZV
9. februára 2016 SprávySlovensko od SITASITA Diskusia()

V Pekingu náhle zomrel slovenský veľvyslanec

BRATISLAVA 9. februára (WebNoviny.sk) – Veľvyslanec SR v čínskom Pekingu Vladimír Jakabčin (59) zomrel náhle v pondelok ráno. „V pondelok ráno odišiel náhle a bez rozlúčky človek, ktorého som si veľmi vážil. Profesionál, kolega, ktorý odviedol obrovský kus práce pre náš rezort a pre slovenskú diplomaciu vôbec,“ píše minister zahraničných vecí a európskych záležitostí na svojej facebookovej stránke.

Jakabčin nastúpil na post veľvyslanca pre Čínu a Mongolsko len pred pár dňami, zomrel na pracovisku, dodal ďalej šéf slovenskej diplomacie. Predtým pôsobil ako riaditeľ Konzulárneho odboru na ministerstve. „Bol dušou krízového štábu, keď došlo k ohrozeniu slovenských občanov za hranicami SR. Pomohol vyriešiť rad citlivých problémov našich ľudí v zahraničí. O niektorých ste mohli čítať aj v médiách, o množstve ďalších nie, ale vždy, keď vyletel špeciál evakuovať slovenských občanov, bol v ňom aj on,“ píše ďalej Lajčák.

Jakabčin vo svojej diplomatickej kariére pôsobil aj ako veľvyslanec v Turecku a zástupca veľvyslanca v Poľsku.

Odporúčané články

Zomrel renomovaný spisovateľ, uznávaný intelektuál Willemsen Zomrel scenárista filmu Monsters, a.s. Daniel Gerson

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...