Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Foto: SITA/Dušan Hein
24. januára 2016 SprávySlovensko od SITASITA Diskusia(0)

V prevádzke je 90 zimných areálov, podmienky sú veľmi dobré

BRATISLAVA 24. januára (Webnoviny.sk) – Na Slovensku je dnes v prevádzke približne 90 zimných areálov. Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré, agentúru SITA informovala Ľubica Styková zo spoločnosti SITOUR. Snehová vrstva dosahuje na väčšine svahov v priemere 30 až 60 cm. Počas noci nasnežilo jeden až štyri cm nového snehu. Ďalšie zjazdovky spustili na Donovaloch, vo Vyšnej Boci, Martinských holiach, v Drienici, Malinôm Brde alebo v Čičmanoch.

V sobotu 23. januára otvorili sezónu v Malej Lučivnej a v piatok 22. januára v horehronskom stredisku Čierny Balog. Sneh je vzhľadom na stále nízke teploty prachový. V okolí stredísk Donovaly, Kubínska hoľa, Oravská Lesná, Strednica – Ždiar aj Štrbské Pleso môžu priaznivci zimných športov využiť i upravené bežkárske trate.

Strediská v Kremnických a Štiavnických vrchoch hlásia veľmi dobré podmienky. Výška snehu dosahuje 40 cm na Skalke, cez pol metra na Králikoch, do 60 cm na Krahuliach, Remate a v Salamandre resort. Veľmi dobré podmienky sú i v južnejšie položených strediskách ako Pezinská Baba, Kálnica, Bezovec, Ostrý Grúň alebo Drozdovo – snehová vrstva je tu vo výške 35 až 40 cm.

Odporúčané články

Lyžiarsku sezónu otvorili v ďalších strediskách na Slovensku Cez víkend sa lyžuje v jedenástich slovenských strediskách

Témy

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Napíšte prvý komentár!

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

Ankety

Opäť sa začalo hovoriť o Mečiarových amnestiách, mali by ich podľa vás zrušiť?

Aktuálne témy

NAJKY.sk

Dámskajazda

DRAN.sk

Podnikam.sk

Autolike.sk

Byvanie je hra

Mňamky-recepty

najAPPKY.sk

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...