Varenie s celebritami v Miele Experience Center: Polentová placka s burratou a bezmliečna panna cotta podľa Zdeňka Pohlreicha

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Uvodna foto.jpg
Foto: Miele

Náš online seriál o varení so Zdeňkom Pohlreichom pokračuje novým receptom, pri ktorom známemu šéfkuchárovi asistovala česká modelka, moderátorka a herečka Iva Kubelková. Ak máte chuť na niečo ľahké, zdravé a chutné, rozhodne si nenechajte ujsť najnovšie vydanie kuchárskej relácie Miele.

Suroviny zoženiete v bežných obchodoch alebo u vašich obľúbených farmárov. Postup prípravy je tak jednoduchý, že ho bez problémov zvládnu aj úplní kulinárski začiatočníci.

1 2.jpg
Foto: Miele

Polentová placka s jarným šalátom a burratou

Ingrediencie (na 4 porcie):

Placka

  • polenta (kukuričná kaša)
  • 180 ml mlieka
  • 180 ml smotany na varenie
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 vetvička tymiánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g instantnej polenty (kukuričnej kaše)
  • 30 g parmezánu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

Šalát

  • 100 g zelených fazuliek
  • 4 reďkovky
  • 100 g hrášku
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 ½ lyžice bieleho vínneho octu
  • 2 burraty (á 160 g)
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 10 lístkov mäty
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

Postup:

  1. Mlieko a smotanu vlejeme do rajnice, pridáme rozmarín, tymián a olúpaný cesnak, a privedieme k varu. Bylinky vyberieme, pridáme cesnak a polentu. Miešame, kým kaša nezhustne, aby nevznikli hrudky. Podľa chuti osolíme a okoreníme, a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, zhruba 5 minút (podľa druhu polenty). Pridáme strúhaný parmezán a znovu premiešame. Hlbší plech vyložíme potravinárskou fóliou a rovnomerne rozotrieme polentovú kašu, aby vychladla. Po stuhnutí placku vyklopíme a odložíme do chladničky na jednu hodinu.
    V panvici rozohrejeme olej, polentu vyberieme, rozkrojíme na štvrťky a opečieme ju z každej strany po dobu jednej minúty.
    V inej panvici vo vriacej osolenej vode krátko povaríme fazuľu a následne schladíme.
  2. Na šalát očistíme reďkovky, rozpolíme, a každú polovicu prekrojíme na štvrtinky. Pridáme hrášok a fazuľu a premiešame. Ďalej pridáme olej a ocot, osolíme, okoreníme a prelejeme cez zeleninu. Opečenú polentu podávame so šalátom a burratou, ktorú pokvapkáme olejom a posypeme čerstvo nadrveným korením a lístkami mäty.
3 1.jpg
Foto: Miele

Bezmliečna panna cotta

Ingrediencie (na 4 porcie):

  • 600 ml sójového mlieka
  • 3 lyžice medu
  • 1 vanilka
  • 2 cm citrónovej trávy
  • štipka soli
  • 5 plátkov želatíny
  • 1 mango, nakrájané na kocky
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 1 lyžička vody
  • malá miska malín

Postup:

  1. Do mlieka vmiešame med, semienka z 1/2 vanilky (zvyšok vysypeme do misky), citrónovú trávu a soľ a privedieme k varu. Varíme 1 minútu, odstavíme a necháme pár minút chladnúť. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať po dobu piatich minút. Vytlačíme prebytočnú vodu, vmiešame do vareného mlieka, rozlejeme do štyroch pohárov a uložíme do chladničky na 24 hodín.
    Nakrájané mango premiešame s 1 lyžicou limetkovej šťavy, vodou a zvyšnými vanilkovými semienkami, ktoré sme si odložili. V druhej miske premiešajte zvyšnú limetkovú šťavu s malinami.
  2. Misky ponoríme do teplej vody a opatrne vyklopíme panna cottu na tanier. Okolo naaranžujeme mango, maliny alebo iné ovocie podľa chuti a podávame.
4 1.jpg
Foto: Miele

Celú reláciu si môžete pozrieť tu.

Pri nakrúcaní programu boli dodržané aktuálne hygienické opatrenia v súvislosti s pandémiou COVID-19.

Informačný servis

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Iva KubelkováZdeňek Pohlreich
Firmy a inštitúcie Miele