Panasonic predstavil domácu 3D kameru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Panasonic predstavil 3D kameru pre domácnosti
Kamera HDC-SDT750 umožňuje natáčať video tak v 2D, ako aj v 3D - a to v najvyššej možnej kvalite Full HD. Kredit: Panasonic Foto: SITA

BRATISLAVA 26. júla (WEBNOVINY) – Nová kamera je vybavená trojčipovým 3MOS systémom so zdokonalenou technológiou redukcie šumu (NR), režimom progresívneho snímania 1080 (1080/50p) a novým systémom hybridnej stabilizácie obrazu HYBRID O.I.S.

Trojrozmerné snímanie

Prirodzené priestorové videnie ľudí je spôsobené tým, že človek vníma obraz inak pravým a inak ľavým okom. Tento rozdiel sa nazýva binokulárna disparita a ľudský mozog vďaka nemu vníma priestor aj jeho hĺbku. Videokamera SDT750 je vybavená špeciálnym 3D objektívom, ktorý simultánne sníma obraz pre ľavé a obraz pre pravé oko cez dve optické sústavy, ktoré ho tvoria. Obraz snímaný touto metódou „side-by-side“ má rozlíšenie 960 x 1080 pixelov pre každé oko zvlášť. Videozáznam je možné prehrať aj na bežných televízoroch v 2D, priestorový 3D záznam je možné reprodukovať len na kompatibilných 3D televízoroch.

Panasonic predstavil 3D kameru pre domácnosti
Foto: Panasonic

O maximálnu kvalitu záznamu sa stará trojčipový 3MOS systém. Využitím troch MOS snímačov s plným HD rozlíšením zaručuje vysokú kvalitu obrazu v dynamických i statických záberoch s celkovým počtom 7 590 000 pixelov (3 x 2 530 000 pixelov). Kombináciou 3MOS systému, nového objektívu LEICA DICOMAR (F1,5 – 2,8) a procesora Crystal Engine Pro zvýšil Panasonic efektivitu zachytávania svetla i citlivosť, a súčasne znížil šum až o polovicu. Videozáznam má vynikajúcu kvalitu aj pri natáčaní v horších svetelných podmienkach.

Jednoduché ovládanie

Obsluhu kamery výrazne zjednodušuje Inteligentná automatika iA, ktorá sa sama postará o nastavenie najvhodnejšieho záznamového režimu. Okrem funkcií, ako sú rozpoznávanie známych tvárí, sledovanie zaostrenia/expozície AF/AE Tracking, inteligentný výber scény, detekcia tváre a inteligentné riadenie kontrastu obsahuje inteligentná automatika aj novinku – nový systém hybridnej stabilizácie obrazu HYBRID O.I.S. Vyspelý systém koriguje rozostrenie spôsobené chvením ruky pomocou optickej sústavy objektívu aj elektronicky. Pri elektronickej stabilizácii obrazu sa využíva tá časť snímača, ktorá ostáva nevyužitá pri zoomovaní. To umožňuje účinnú korekciu aj pri natáčaní v pohybe alebo zoomovaní.

Pre ešte účinnejšiu korekciu chvenia rúk je kamera vybavená funkciou O.I.S. Lock. Po stlačení tlačidla O.I.S. Lock na LCD paneli sa citlivosť detekcie maximálne zvýši a korigujú sa všetky nežiaduce pohyby videokamery.

Videokamera SDT750 je vybavená procesorom Crystal Engine PRO, ktorý pomáha snímať mimoriadne jasné a ostré dynamické snímky. Funkcia inteligentného zoomu umožňuje až 18x priblíženie, pričom zachováva obraz ostrý do posledného detailu. Nová funkcia redukcie šumu (Noise Reduction) zase minimalizuje šum pri snímaní slabo osvetlených scén.

Objektív Leica Dicomar minimalizuje skreslenie a degradáciu kontrastu a rozlíšenia, ktorá sa prejavuje pri objektívoch s väčším ohniskovým rozsahom. Objektív so svetelnosťou F1,5 má veľký 46mm priemer a poskytuje výrazne jasnejší obraz než predchádzajúce objektívy. Širokouhlý 35mm objektív je vhodný pre natáčanie architektúry a prírodných scenérií, alebo skupinových záberov v interiéri, kde kameraman nemá kam cúvnuť, aby sa mu do záberu zmestili všetci.

Prstenec manuálneho ovládania poskytuje jednoduchý a praktický spôsob ovládania pri ostrení, zoomovaní, nastavovaní expozičných parametrov (clony a rýchlosti uzávierky) a vyváženia bielej. Použitie prstenca je výrazne pohodlnejšie ako prístup cez menu a nekladie medze kreativite užívateľa.

Panasonic predstavil 3D kameru pre domácnosti
Foto: Panasonic

Ďalšie funkcie:

5.1-kanálový systém priestorového zvuku Surround Sound

5.1-kanálový systém záznamu zvuku využíva 5 mikrofónov, takže pri reprodukcii záznamu na systéme domáceho kina sú diváci obklopení čistým a detailným zvukom, ktorý pôsobí tak verne, akoby boli stredobodom udalosti.

Eliminácia šumu vetra

Nová technológia Wind Noise Canceller, automaticky zistí a potlačí hluk vetra a zachová tak prirodzené zvuky so živou atmosférou.

Rýchle zapnutie

Videokamera sa zapína a vypína otvorením alebo zatvorením LCD panela. To umožňuje spustiť záznam v priebehu 1 sekundy od okamihu otvorenia LCD panela. Vďaka rýchlemu zapnutiu vám neuniknú ani nečakané momenty a zároveň šetríte energiu tým, že LCD panel je zatvorený a videokamera vypnutá vo chvíľach, keď sa nesníma.

Snímanie s dotykovým ovládaním

Videokamera je vybavená veľkým 3-palcovým LCD dotykovým panelom, na ktorom je možné jednoducho voliť jednotlivé ikony dotykom prsta a funkcie ovládať intuitívne, bez prerušenia sledovania snímaného objektu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Panasonic