Vedci našli najrýchlejšieho človeka na svete

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu
Foto: www.emirates247.com

Vedci a porotcovia, ktorí sa podieľali na tvorbe programu Superhuman Showdown televízie Discovery Channel, našli najrýchlejšieho človeka na svete. Bleskový bežec Usain Bolt bude z výsledkov asi sklamaný, titul si odniesol 32-ročný huslista z Veľkej Británie.

Bez názvu
Foto: www.emirates247.com

Súťažiaci sa podrobili testu v kontrolovaných podmienkach, pri ktorých im počas rozličných výkonov vedci zároveň merali mozgovú aktivitu. Medzi súťažiacimi sa okrem huslistu Bena Leeho objavil aj strelec Jerry Miculek, ktorý dokáže vystreliť osem nábojov na štyri rôzne terče za 1,06 sekundy, či šampión v base skokoch Frode Johannessen, ktorý v špeciálnej kombinéze dokáže „letieť“ neuveriteľnou rýchlosťou. Nechýbal ani Aicho Ono, ktorý sa za jednu minútu dokáže na hlave otočiť 135-krát, či Pete Czerwisnki, ktorý vie zjesť pizzu s priemerom 30 cm za 34 sekúnd.

Víťazstvo si domov odniesol Ben Lee, ktorý za jednu sekundu dokázal na husliach zahrať 15 tónov. „Potreboval som desiatky tisícok hodín cvičenia, aby som dosiahol túto rýchlosť. Určite mi však pomohli aj moji rodičia, ktorí boli hudobne nadaní a podporovali ma v hudbe,“ uviedol huslista.

Na stupni víťazov sa rodák z anglického Eastbournu neocitol prvýkrát. Hudobník, ktorý začal hrať na husliach ako päťročný, sa pred dvoma rokmi zapísal do Guinnessovej knihy rekordov ako najrýchlejší hráč na elektronických husliach na svete. Skladbu Flight of the Bumblebee dokázal vtedy zahrať za 58 sekúnd. O rok neskôr sa mu vlastný rekord podarilo opäť prekonať, keď na zahranie celej skladby potreboval len 54,24 sekúnd. Huslista skupiny Fuse teraz svoje prvenstvo obhájil aj v konkurencii mimo hudobnej brandže.

www.telegraph.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Usain Bolt