Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Tesco logo
Foto: Tesco
10. marca 2016 SprávySlovensko od WBN/PRSITA Diskusia()

Veľká noc s dobrotami, ktoré napečieme za vás

Veľká noc je predo dvermi a vy si lámete hlavu, kedy a čo napiecť pre šibačov, na rodinné stretnutia, či výlety? Ak chcete potešiť nielen maškrtné jazýčky, ale aj oko, navštívte niektorý z našich obchodov s vlastnou pekárňou a vyberte si zo širokej sezónnej ponuky.

BRATISLAVA 10. marca Klasikou je mazanec, jeho miesto na veľkonočnom stole je zatiaľ neotrasiteľné. Chutí malým aj veľkým a môžete ho jesť od raňajok až po olovrant. Svojím zjavom môže byť dokonca súčasťou výzdoby na veľkonočnej tabuli. Receptúry sa odlišujú nielen v krajoch, ale aj v rodinách. Od kruhových bochníkov s hrozienkami, až po prepracované pletence s mandľovou posýpkou, alebo s rôznymi plnkami. Nie všetky gazdinky si však na prípravu kysnutej pochúťky trúfajú a predsa si ju nechcú odoprieť. Riešenie je jednoduchšie, ako sa zdá – v obchodoch Tesco s vlastnou pekárňou kúpite mazance v dvoch veľkostiach, čerstvo upečené, s krehkou štruktúrou cesta a krásnym vzhľadom ešte teplé… A s nimi aj ďalšie druhy pečiva v rôznych tvaroch na motívy sviatkov Veľkej noci.

Veľkonočné dobroty z vlastných Tesco pekární

Pravé mazance a veľkonočné pečivo, ručne vymiesené a pečené v peci už zákazníci nájdu v ponuke obchodov Tesco. Všetky výrobky sú pečené pekármi priamo na mieste v pekárňach, a to od dovezenia surovín, prípravy cesta, tvarovania výrobkov, až po pečenie. Produktový špecialista pre pekárenské výrobky spoločnosti Tesco, Jaroslav Heptner hovorí: „Aby sme zaručili maximálnu čerstvosť, pečieme celý sortiment minimálne dvakrát denne. Krátko pred sviatkami, približne 2–3 dni, dokonca trikrát až štyrikrát za deň.“

Veľkonočné pečivo sa v našich Tesco pekárňach pripravuje z dvoch druhov kysnutého cesta. Základ oboch tvorí slovenská múka, cukor, soľ a droždie. Cesto, z ktorého sa vyrába judáš v tvare slimáka, špirály, veľkonočný pletenec, sladká pletenka s mandľami a cukrom, veľkonočný zajačik, dva druhy vianočiek a mazanec obsahuje navyše margarín a vodu. V druhom je voda v receptúre nahradená polotučným mliekom a margarín je nahradený maslom – z tohto cesta pekári tvarujú maslové pletenky s mandľami, maslovú pletenku s cukrom a maslový mazanec s mandľami.

Najobľúbenejšie sú mazance

Veľkonočné a sezónne pečivo je u zákazníkov Tesca veľmi populárne, o čom sme sa presvedčili minulý rok, kedy sa predaj sladkého pečiva v období Veľkej noci zvýšil rádovo o desiatky percent. „O veľkonočné pečivo bol dlhodobo veľký záujem, preto sme sa rozhodli rozšíriť našu ponuku ručne vyrábaných produktov,“ opäť hovorí Jaroslav Heptner a dodáva: „Tradične najpopulárnejšie sú mazance. Pre zákazníkov sú ale zaujímavé aj ďalšie druhy pečiva. Po desiatkach kusov si ich od nás dokonca objednávajú materské školy, alebo domovy dôchodcov.“

Celý sortiment veľkonočného pečiva bude v ponuke vo všetkých 27 hypermarketoch Tesco s vlastnou pekárňou až do Veľkonočného pondelka, ktorý tento rok pripadne na 28. marca. Naši zákazníci si však veľkonočné pečivo môžu objednať aj priamo domov, prostredníctvom služby Tesco Potraviny domov na www.potravinydomov,itesco.sk

Mazanec extra s mandľami, 230 g

Tesco, bežná cena: 0,99 eur

Veľkonočný zajačik, 100 g

Tesco, bežná cena: 0,49 eur

Veľkonočný pletenec, 120 g

Tesco, bežná cena: 0,49 eur

Mazanec s maslom a mandľami, 230 g

Tesco, bežná cena: 0,99 eur

Odporúčané články

Tesco prvýkrát za tri roky vyplatí dividendy, zisk reťazca sa zvýšil viac ako sedemnásobne Tesco do roku 2030 zníži svoj potravinový odpad o polovicu

Témy

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...