Čerpačky Agip v Maďarsku premaľujú na MOL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
MOL
mol.hu

Prevzatím spoločnosti ENI Hungaria získala skupina MOL v Maďarsku vyše 170 čerpacích staníc.

Sieť čerpacích staníc spoločnosti MOL sa v Maďarsku rozšírila o vyše 170 púmp. V pondelok totiž ukončila akvizíciu spoločnosti ENI Hungaria, čo znamená definitívne prevzatie 173 čerpacích staníc pod značkou Agip v Maďarsku, vrátane čerpacích staníc vo vlastníctve prevádzkovateľov, ako aj veľkoobchodné aktivity, s výnimkou veľkoobchodných aktivít s mazivami značky ENI. Skupina MOL v súčasnosti prevádzkuje maloobchodnú sieť s viac ako 2 000 čerpacími stanicami v 10 krajinách strednej a východnej Európy. V samotnom Maďarsku sa akvizíciou rozšíri sieť spoločnosti MOL na viac ako 500 čerpacích staníc. Po akvizícii spoločnosti ENI Hungaria sa premenujú čerpacie stanice Agip na MOL.

Počas uplynulých dvoch rokov skupina MOL získala približne 450 čerpacích staníc v strednej a východnej Európe. V roku 2015 Skupina MOL ukončila akvizíciu aktivít spoločnosti ENI, okrem veľkoobchodných aktivít s mazivami značky ENI, v Českej republike, na Slovensku a v Rumunsku. Zároveň získala obchodné aktivity spoločnosti Lukoil v Českej republike. V júni 2016 skupina MOL ukončila akvizíciu ENI v Slovinsku.

Skupina MOL je integrovaná, medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť s centrálou v Budapešti, v Maďarsku. Pôsobí vo viac ako 30 krajinách, zamestnáva 26 000 ľudí po celom svete. Prieskumné a výrobné aktivity skupiny MOL vychádzajú z viac než 75-ročných skúseností v oblasti uhľovodíkov. V súčasnosti má skupina výrobné aktivity v 8 krajinách a prieskumné aktíva v 13 krajinách. MOL prevádzkuje v rámci integrovaného riadenia dodávateľského reťazca štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie MOL Group