Vieme, akú zmrzlinu Slováci najviac zbožňujú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Thinkstock

BRATISLAVA 2. júla (WEBNOVINY) – Zmrzlinu si počas leta kupujú ľudia až šesťnásobne častejšie v porovnaní s ostatnými ročnými obdobiami. Nástup sezóny v domácej spotrebe sa však začína už od apríla, vrchol dosahuje počas mesiacov jún až august.

Slovákom najviac chutí čokoládová a vanilková zmrzlina

Zmrzlinu si kúpi domov osem z desiatich domácností. Spomedzi príchutí sú najobľúbenejšími čokoládová a vanilková. Vyplýva to z kontinuálneho monitoringu nákupného správania domácností GfK Consumer Panel Services za rok 2014, ktorý uskutočnili na vzorke 1500 slovenských domácností.

„Zmrzlinu si kupujeme síce pri rôznych príležitostiach počas celého roka, v letných mesiacoch však priláka päť až šesťnásobne vyšší počet kupujúcich ako v mimosezónnych mesiacoch,“ uviedla Anna Kissová zo spoločnosti GfK.

Najvyššiu spotrebu majú viacčlenné rodiny

Zmrzlinu na domácu spotrebu si ľudia kupujú približne desaťkrát za rok. Najvyššiu spotrebu majú viacčlenné rodiny s deťmi nad 15 rokov alebo rodiny s dospelými členmi žijúce v mestách.

Nákup v zľave využije ročne 65 percent kupujúcich. Väčšia časť domácností nakupuje v akcii aj mimo nej. Akcie vo väčšej miere využívajú menšie domácnosti a najviac domácnosti na východnom Slovensku. Informácie agentúre SITA poskytla Katarína Lepiešová zo spoločnosti GfK.

Foto: Thinkstock

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia