Viete, prečo je dobré dať kocku ľadu na mäso počas grilovania? Pozrite si 5 tipov, ktoré sa vám môžu zísť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Maso.jpg

Určite aj vy milujete letné grilovačky. Nie je nič lepšie ako stráviť spoločný čas s rodinou a priateľmi pri dobrom jedle. Občas by sa nám však zišli nejaké triky, ktoré by nám niektoré veci uľahčili. Pozrite sa na päť z nich, ktoré najbližšie možno využijete aj vy.

1. Špajdle

Ak dávate špízy na špajdle, je dobré ich pred grilovaním na 15 minút namočiť do vody. Zabránite tak ich prípadnému vznieteniu alebo vyschnutiu.

78157e835251b40fbb0d38b864b11d7b 800x418.jpg

2. Ľad

Ak chcete, aby boli vaše hamburgre šťavnaté a krehké, dajte navrch počas grilovania kocku ľadu alebo kúsok masla. Nechajte ich roztopiť a dodajú mäsu potrebnú šťavnatosť.

Maso.jpg

3. Alobal

Čistenie grilu môže byť niekedy dosť namáhavé. Nevadí, je tu skvelý trik, ako na to. Odtrhnite si kus alobalu, skrčte ho a vytvorte z neho jednu guľu. Tú si uchyťte kliešťami a čistite ňou gril, kým je ešte teplý.

3502596fe98833951253ca286c77c0ce 800x418.jpg

4. Cibuľa

Ak už nečistota zaschla, použite cibuľu. Prerežte ju napoly a trite ňou znečistený rošt. Esenciálne oleje z cibule si s ním hravo poradia.

Cc987186fb0261bd716c2739a267d112 800x418.jpg

5. Citróny

Určite radi grilujete aj ryby. Tie sa zvyknú na rošt prilepiť. Aby ste tomu predišli, nakrájajte citrón na tenké plátky, uložte ich na rošt a na ne naukladajte ryby. Okrem toho, že sa neprilepia, dostanú vďaka citrónom skvelú chuť.

F37871145cc78fb969d0cf7da115a7bd 800x418.jpg

 

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať