Visszahivták a megszünő minisztériumok vezetőit

Gašparovič
Foto: SITA/Nina Bednáriková

POZSONY június 3O. (WEBNOVINY) – A környezetvédelmi, épitési és régiófejlesztési rezortokat irányitó miniszterek, hasonlóan mint ezek a minisztériumok befejezik tevékenységüket.

Ivan Gašparovič elnök ma visszahivta tisztségéből Jozefa Medveď környezetvédelmi minisztert, megszüntette Ján Mikolaj mandátumát, aki az épitésügyi minisztérium vezetésével volt megbizva. Gašparovič egyben kinevezte a minisztériumok megszünésével léttrejött új minisztériumok vezetőit. . Ľubomír Jahnátek gazdasági és épitésügyi miniszter, Vladimír Chovan földművelési, környezetvédelmi és régiófejlesztési miniszter, Ján Mikolaj oktatásügyi, tudományos, kutatási és sportminiszter , Marek Maďarič kulúrális és idegenforgalmi miniszter lett.

Az önálló épitési és régiófejlesztési valamint környezetvédelmi minisztériumok megszünésével egy hivatalnokot sem takaritanak meg, egy dolgozó sem veszti el munkáját. Derül ki azokból a jegyzőkönyvekből, melyeket a múlt héten irtak alá az érintett miniszterek. Az új jobbközép négyes-koalició megegyezett abban, hogy önnálló rezortként megmarad a környezetvédelmi minisztérium.A közlekedési minisztériumra átruházzák a gazdasági és épitési minisztérium hatáskörének egy részt. A központi állami szervek jelenlegi elosztása tehát nem tekinthető véglegesnek.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Viac k osobe Ivan GašparovičJán MikolajĽubomír JahnátekMarek MaďaričVladimír Chovan