Vodič chcel splatiť pokutu so 137 bankovkami v tvare prasiat

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Bez názvu

Nahnevaný vodič z USA, ktorý dostal pokutu od mestskej polície, prišiel na originálny spôsob, ako splatiť dlh aj s vyjadrením vlastného názoru bez zbytočných slov. Na mestskom súde odovzdal 137 dolárov v jednodolárových bankovkách, ktoré boli zložené do tvaru roztomilých origami prasiatok. Celú reakciu policajtov si potom tajne nakrútil aj na kameru.

Bez názvu
Foto: http://smoog.imgur.com

„Dostal som túto pokutu v meste, kde sú policajti (a aj absurdné kamery) viac-menej len pasca na peniaze a to je všetko. Rozhodol som sa im to oplatiť vhodným spôsobom,“ napísal Američan v komentári pod videom, ktoré zverejnil na serveri Youtube. Muž, ktorý si želá zostať v anonymite a vystupuje pod pseudonymom Bacon Moose, strávil skladaním prasiatok vyše štyri hodiny a na súd ich doniesol v škatuliach od praclíkov.

„Budete platiť kartou alebo v hotovosti?“ pýta sa úradník vo videu a pokutovaný muž bez mihnutia oka odpovie, že v hotovosti. Úradník sa na chvíľu vzdiali, po návrate ho už čakajú dolárové prasiatka. „Čo je to? Takto to neprevezmem,“ uvedie úradník pri pohľade na úhľadne naaranžované prasiatka. Muž sa mu následne s kamennou tvárou snaží vysvetliť, že ide o platnú menu a že by bol platil aj kartou, ale v takom prípade by mu navyše strhli aj poplatok päť percent. Navyše úradníkovi vysvetlí, že bankovky sa dajú veľmi ľahko spočítať aj v takomto stave.

Bez názvu
Foto: http://smoog.imgur.com

Video ďalej zachytáva, ako úradník postupne stráca trpezlivosť a privoláva posilu. Privolaný policajt síce prejaví viac zmyslu pre humor, avšak trvá na tom, aby muž bankovky opäť vyrovnal. „Súhlasím, že je to ozaj úžasné a že to zabralo veľa času. Malé prasiatka v škatuli od praclíkov, rozumiem, rozumiem,“ hovorí policajt s úsmevom na tvári a celý výtvor si fotografuje.

Muž nakoniec odíde k stolu, aby bankovky opäť vyrovnal. Celá práca mu údajne trvala tri hodiny a úradník ho popritom pozoroval. Na záver, keď prijíma vyrovnané bankovky, je už omnoho prístupnejší. Keď sa dozvie, že zloženie jedného prasiatka trvalo asi dve minúty, odpovie: „Máte môj rešpekt, skutočne ste ma rozosmiali.“

Pokutovaný muž síce strávil skladaním a opätovným vyrovnávaním bankoviek niekoľko hodín, za celú komédiu mu to vraj očividne stálo.

www.dailymail.co.uk

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia