Máte problém s finančnou minulosťou? Riešením môžu byť pôžičky bez registra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dohoda, pobočka, podpis, zmluva, úver
Klienti by sa nemali báť žiadať od poskytovateľov úverov dodatočné informácie. Thinkstock

Ak si chce dnes požičať žiadateľ úver z banky alebo z väčšiny nebankových spoločností, nevyhne sa už dôslednému preverovaniu tak bonity, ako aj príjmu alebo finančnej minulosti. V prípade problémov napríklad so splácaním minulých úverov ale môže mať problém dostať novú pôžičku.

Prečo existujú úvery bez registra

Práve pre ľudí, ktorým banky alebo nebankové spoločnosti nepožičajú pôžičku či úver z dôvodu, že mali v minulosti problémy s riadnym splácaním, sú určené pôžičky bez overovania alebo nahliadania do registrov. V ponuke ich však majú len niektoré nebankové subjekty, pričom v princípe ide o to, že pri schvaľovaní úveru neprihliada poskytovateľ na finančnú minulosť žiadateľa.

Buď je to tak, že sa neoverujú vôbec záznamy v registroch, prípadne ak sa do registrov nahliada, tak prípadný negatívny záznam nehrá veľkú úlohu pri schvaľovaní nového úveru. Veľakrát sa stáva, že klient bol v minulosti s miernym omeškaním splácania nejakej pôžičky a kvôli tomu nedostane nový úver. Cieľom týchto pôžičiek je však predísť tejto situácii a tak sú viac dostupné takmer pre každého.

Čo sú to tie registre dlžníkov

Existuje viacero registrov, ktoré využívajú tak banky ako aj nebankové spoločnosti. V týchto registroch sa uchovávajú informácie o klientoch a o tom, aké majú finančné záväzky a ako si plnia svoje záväzky, najmä s ohľadom na prípadné meškanie splácania alebo iné problémy s bonitou. Banky využívajú vlastný SRBI register, čo je vlastne Spoločný register bankových informácii, pričom v tomto registri sú aj údaje o žiadateľoch o úver.

Prevažne najmä nebankové spoločnosti majú tzv. CERD register, čiže Centrálny register dlžníkov, kde si navzájom vymieňajú informácie o svojich klientoch a tiež informácie o ich finančnej a platobnej disciplíne. Spravidla sa všetky informácie vo väčšine registrov uchovávajú obvykle po dobu 5 rokov, čiže až po tejto lehote sa informácia vymaže a klient má v podstate „čistý štít“. Keď si chce ale požičať skôr, môže mať problém.

Kde sa dajú pôžičky bez registra nájsť

Aj vzhľadom na to, že takéto typy pôžičiek a úverov neposkytujú všetky nebankové spoločnosti a veritelia, ale naopak len zopár, môže mať bežný záujemca a žiadateľ problém zorientovať sa v ponuke a nájsť dostatok informácii. Práve preto prichádza spravodajský server webnoviny.sk s porovnaním pôžičiek bez registra, kde prehľadným a jednoduchým spôsobom mapuje dostupné možnosti.

Dozviete sa tu o rôznych typoch úverov, taktiež aj o možnostiach a finančných či nefinančných parametroch a obmedzeniach pri každom type úveru, ale čo je najdôležitejšie, viete si za pomerne krátky čas spraviť dokonalý prehľad o výhodách aj nevýhodách tohto spôsobu pôžičiavania si a môžete sa tak rozhodnúť, či naozaj chcete požiadať o takýto úver, alebo sa rozhodnete to riešiť inak.

Ide o rizikovejšie pôžičky, alebo nie?

Už len samotný fakt, že tieto pôžičky neposkytuje príliš veľa veriteľov, môže byť mínusom, najmä ak sa spoliehate na to, že si budete môcť vybrať medzi viacerými možnosťami. Dôležité je preto osloviť len overených poskytovateľov, ktorí už majú určitú minulosť a pôsobia najlepšie na celom území SR, úplne najlepšie aj pod dohľadom príslušných inštitúcií.

Článok Vám pomôže:

  1. Získať prehľad o možnostiach na trhu v rámci nebankových poskytovateľov
  2. Jednoducho porovnať výhody a nevýhody každého typu úveru, či už ide o menšiu krátkodobú pôžičku alebo väčší úver aj s ručením nehnuteľnosťou
  3. Krátkym návodom a radami v tom, ako rozpoznať seriózneho poskytovateľa od nedôveryhodných nebankoviek na trhu
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať