Ceny mäsa a mäsových výrobkov sa zvýšia o 25 až 30 percent a možno porastú ešte výraznejšie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jahňacie mäso, mäso, obchod
Foto: ilustračné, www.gettyimages.com

Ceny mäsa a mäsových výrobkov budú výrazne rásť. Zvyšovanie cien bravčového mäsa a mäsových výrobkov je reakciou výrobcov na zvyšujúce sa vstupné náklady. Informuje o tom Slovenský zväz spracovateľov mäsa v tlačovej správe.

„Výrazný nárast cien bravčového mäsa ako základnej suroviny, energií a pohonných hmôt sú spracovatelia mäsa nútení premietnuť aj do ich odberateľských cien. Očakávame preto, že navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov sa u výrobcov prejaví už od druhej polovice marca a to približne na úrovni 25 až 30 percent. Predpokladáme, že navýšenie cien mäsa a mäsových výrobkov nemusí byť konečné,“ uviedla výkonná riaditeľka Slovenského zväzu spracovateľov mäsa Eva Forrai.

Segment reaguje na skokový nárast vyvolávacej ceny jatočne upravených tiel na nemeckej burze s bravčovým mäsom, kde bol zaznamenaný nárast ceny z 1,20 eur za kilogram v šiestom týždni na hodnotu 1,75 eur za kilogram v desiatom týždni. Nárast ceny predstavuje 45,83 percent v priebehu štyroch týždňov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Eva Forrai
Firmy a inštitúcie SZSM Slovenský zväz spracovateľov mäsa